Prima pagină » Local » Spitalul de Psihiatrie Grajduri comandă pâine în valoare de jumătate de milion de lei

Spitalul de Psihiatrie Grajduri comandă pâine în valoare de jumătate de milion de lei

17 iun. 2024, 09:56,
B, , h, , în Local

Spitalul de Psihiatrie Grajduri a lansat o licitație pentru achiziționarea a trei loturi de pâine în valoare totală de peste jumătate de milioane de lei. Vorbim despre trei loturi de pâine pentru perioada iulie 2024- iulie 2025.

În Spitalul de Psihiatrie și Pentru Măsuri de Siguranță Pădureni-Grajduri Iași sunt aproximativ 400 de pacienți internați. Vorbim despre persoane cu probleme psihice grave.

Spitalul de Psihiatrie Grajduri comandă pâine în valoare de jumătate de milion de lei

Spitalul de Psihiatrie Grajduri a lansat o licitație pentru achiziționarea de pâine în valoare de jumătate de milion de lei, împărțită în trei loturi. Primul lot include pâine albă cu sare, de 400 grame, feliată și ambalată, cu o cantitate minimă comandată de 90.000 de unități și o cantitate maximă de 180.000 de unități. Pâinea trebuie să aibă un aspect bine dezvoltat, cu format rotund-alungit, coajă lucioasă cu ușoare crăpături, miez cu pori uniformi, elastic, fără aglomerări de făină, aromă și gust plăcute, fără miros străin, coajă arsă sau impurități minerale. Transportul se va face în navete PVC, iar vehiculele folosite trebuie să fie curate, aerisite, dezinfectate și corespunzătoare din punct de vedere sanitar-veterinar.

Al doilea lot constă în pâine albă fără sare, de 300 grame, feliată și ambalată, cu o cantitate minimă comandată de 4.500 de unități și o cantitate maximă de 9.000 de unități. Caracteristicile sunt similare cu cele ale primului lot, dar cu accent pe aroma specifică alimentelor nesărate. Transportul și ambalarea vor respecta aceleași cerințe stricte ca și pentru primul lot.

Al treilea lot se referă la pâine de secară, de 500 grame, feliată și ambalată, cu o cantitate minimă comandată de 3.000 de unități și o cantitate maximă de 9.000 de unități. Pâinea trebuie să fie bine dezvoltată, cu format rotund-alungit, coajă lucioasă, miez elastic cu pori uniformi, aromă și gust caracteristice pâinii bine coapte, fără impurități sau miros străin. Transportul și ambalarea se vor face în navete PVC, iar vehiculele folosite trebuie să fie conforme din punct de vedere sanitar-veterinar, curate și dezinfectate, pentru a proteja alimentele împotriva contaminării și degradării.

Cantitățile atribuite per contract sunt de 45.000-90.000 de unități pentru primul lot, 2.250-4.500 de unități pentru al doilea lot și 1.500-3.000 de unități pentru al treilea lot. Achiziția include cerințe stricte de transport și ambalare pentru a asigura calitatea și integritatea produselor pe durata depozitării și transportului. Vehiculele trebuie să fie conforme din punct de vedere sanitar-veterinar, curate și dezinfectate, pentru a proteja alimentele împotriva contaminării și degradării.

La Spitalul de Psihiatrie Grajduri se află cei mai periculoși criminali din Iași

Spitalul de Psihiatrie Grajduri găzduiește unii dintre cei mai periculoși criminali din Iași și, posibil, din România. În prezent, aproximativ 400 de persoane sunt internate aici, majoritatea având probleme psihice grave și fiind responsabile pentru crime șocante, inclusiv uciderea părinților sau cunoscuților. Printre aceștia se numără și un criminal care, deși a omorât două persoane, este cunoscut pentru desenele sale bizare, considerate de unii adevărate opere de artă.

Desene realizate de criminalul din Suceava care a ucis două persoane

De asemenea, unitatea medicală îl găzduiește pe notoriul „terorist” de la Universitatea Gheorghe Asachi, un tânăr cu probleme psihice care a încercat să detoneze un obuz neexplodat din Al Doilea Război Mondial în Corpul A al Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației.

Un alt pacient notabil este Florin Aștefanoaie, cunoscut pentru fapta sa macabră de a-și decapita mama și de a-i așeza capul pe pervaz, supărat că nu i-a plăcut ciorba gătită de aceasta.

În acest context, Spitalul de Psihiatrie Grajduri a lansat o licitație pentru achiziționarea de pâine în valoare de jumătate de milion de lei. Comandă este împărțită în trei loturi: pâine albă cu sare (400 grame), pâine albă fără sare (300 grame) și pâine de secară (500 grame). Cantitățile variază între 45.000 și 180.000 de unități pentru pâinea albă cu sare, 4.500 și 9.000 de unități pentru pâinea albă fără sare, respectiv 3.000 și 9.000 de unități pentru pâinea de secară. Valoarea totală a achiziției este de 594.000 RON.

Pâinea trebuie să îndeplinească standarde stricte de calitate, având un aspect bine dezvoltat, cu coajă lucioasă și miez elastic. Produsele vor fi transportate în navete PVC, în vehicule curate și dezinfectate, conforme din punct de vedere sanitar-veterinar, pentru a asigura integritatea și calitatea acestora pe durata depozitării și transportului.

Achiziția de pâine este esențială pentru asigurarea alimentației pacienților care, în teorie, vor rămâne internați pe viață în unitatea medicală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *