Prima pagină » Local » Spitalul de Pneumoftiziologie din Iași și-a mărit echipa! Dr. Dragoș Marcu va ocupa postul de medic cardiolog
Spitalul de Pneumoftiziologie din Iași și-a mărit echipa! Dr. Dragoș Marcu va ocupa postul de medic cardiolog

Spitalul de Pneumoftiziologie din Iași și-a mărit echipa! Dr. Dragoș Marcu va ocupa postul de medic cardiolog

15 sept. 2022, 02:00,
Codruța Șoroagă, în Local

Echipa Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași numără, începând din 12 septembrie 2022, un nou membru. Astfel, în cadrul cabinetului de cardiologie își va desfășura de acum activitatea asistentul universitar dr. Dragoș Marcu. Dr. Radu Crișan Dabija, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie, a declarat că este esențială colaborarea dintre medicii pneumologi și cardiologi, deoarece pacienții se prezintă la spital cu patologii care se întrepătrund

La concursul organizat de Spitalul de Pneumoftiziologie din Iași pentru ocuparea postului de medic specialist cardiolog, cu normă întreagă, pe durată nedeterminată, s-au înscris doi candidați: dr. Marcu Dragoș și dr. Ionela-Alina Grosu-Creangă. Concursul a fost câștigat de dr. Marcu Dragoș care a obținut un punctaj final de 261,58 puncte. Contestațiile privind modul de validare a concursului se adresează Consiliului Județean Iași, în termen de 5 zile de la afișarea rezultatelor, Spitalul de Pneumoftiziologie aflându-se în subordinea instituției.

Dr. Radu Crișan Dabija: „Colaborarea dintre medicii pneumologi și cardiologi este esențială, întrucât multiple dintre aceste patologii se întrepătrund!”

Asistentul universitar dr. Dragoș Marcu, specialist în cardiologie, s-a alăturat corpului medical din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași. Dr. Radu Crișan Dabija este de părere că prezența unui medic cardiolog va spori progresul medico-științific al spitalului.

„Colaborarea dintre medicii pneumologi și cardiologi este esențială, întrucât multiple dintre aceste patologii se întrepătrund, justificând, astfel, necesitatea unui medic cardiolog în cadrul spitalului nostru. Înainte de aceasta, pacienții cu probleme cardiologice aveau parte de consulturi interclinice la alte spitale. Oportunitatea unui medic cardiolog este importantă, atât pentru secții, cât și pe partea de ambulatoriu. Cabinetul de cardiologie deservește pacienții Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași, dar este important de știut că aceștia se pot adresa fără să aibă o afecțiune respiratorie. Completăm, astfel, echipa medicală pentru a oferi o paletă cât mai largă de asistență medicală pacienților. Îi urăm bun venit în echipă și suntem siguri că împreună vom contribui la progresul medico-științific al clinicilor noastre!”, a spus dr. Radu Crișan Dabija, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie.

Medicul cardiolog Dragoș Marcu va oferi consultații pentru pacienți în regim ambulatoriu, precum și pentru cei internați în spital, va efectua electrocardiografie și ecocardiografie, stabilind diagnosticul, tratamentul și monitorizarea pacienților cu boli cardiovasculare asociate. Dr. Dragoș Marcu este și medic specialist cardiolog în cadrul Spitalului Elytis, dar și asistent universitar medicină internă în cadrul Universității de Medicină și Farmacie.

Dr. Dragoș Marcu își va desfășura activitatea la cabinetul de cardiologie din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie din Iași a organizat de curând un concurs pentru ocuparea unui post de medic, grad profesional specialist, specialitatea cardiologie, cu normă întreagă, pe durată nedeterminată în cadrul cabinetului de cardiologie. Proba scrisă a concursului s-a desfășurat în data de 7 septembrie 2022, în intervalul orar 09:00-12:00. Rezultatele le-au fost comunicate candidaților la ora 14:00. Persoanele nemulțumite au putut să depună contestații în aceeași zi, între orele 14:30-15:30, la comisia de concurs, acesta fiind soluționate până în data de 8 septembrie 2022, ora 15:30. Proba clinică a concursului a avut loc pe 9 septembrie 2022, ora 9:00, iar rezultatele au fost făcute publice la ora 12:00. De asemenea, candidații au putut depune contestații la proba clinică în aceeași zi, în intervalul orar 12:30-13:30, fiind soluționate pe 12 septembrie 2022, ora 12:30.

Concursul a fost câștigat de către dr. Marcu Dragoș, care a obținut de 261,58 puncte.

Comentarii
  • Domnul doctor Marcu este un profesionist. Mult succes!
    Spitalul a castigat un om de calitate!

  • Bravo boss, dupa ce ai desfundat canalu’ de la spital, ai mai realizat un fapt inedit pentru lumea academica! Dabija este un model ; ridica firma pan’ la cer!

  • Un fost pacient cu ceva cunostinte medicale

    Dabija, intre o proteinoza alveolara si o eliberare a cailor respiratorii blocate de un bolus alimentar( manevre de o complexitate maxima si in premiera mondiala), a mai avut o revelatie demna de premiul Nobel: legatura dintre bolile cardiace si cele pulmonare! Esti gigant,doctore!

  • Directore, vezi ca poate mai este vreun canal infundat la infectioase sau la Spiridon, ca pe noi ne-ai „infundat” de tot! Sa stii ca te prindea postura si echipamentul de instalator,parca,parca, mai bine decat halatul.

  • Nu parcă, SIGUR !!!

  • Nu parcă, SIGUR !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *