Prima pagină » Eveniment-Social » Spitalul de Neurochirurgie din Iași cumpără consumabile și dipozitive medicale! Contractul are o valoare de 7,2 milioane de euro
Spitalul de Neurochirurgie din Iași cumpără consumabile și dipozitive medicale! Contractul are o valoare de 7,2 milioane de euro

Spitalul de Neurochirurgie din Iași cumpără consumabile și dipozitive medicale! Contractul are o valoare de 7,2 milioane de euro

04 ian. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Eveniment-Social

Noi achiziții sunt anunțate de Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași. La începutul lunii februarie 2021 este programată licitația pentru achiziția mai multor loturi de materiale sanitare și dizpozitive medicale. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare

Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași continuă programul de achiziții publice. Pe data de 08.02.2021 este programată licitația pentru achiziția unui număr de 106 loturi de materiale sanitare, consumabile și dispozitive medicale. Printre produsele solicitate se numără mănuși examinare din latex, seringi, ace de sutură, truse de perfuzie, sonde aspirație, cateter, măști pentru administrare oxigen, fire sutură, huse masă operație, cearșafuri de unică folosință, pungi colectoare de urină, feșe din tifon. Prevederea bugetară a procedurii este de 35.115.920 lei, fără TVA, aproximativ 7,2 milioane de euro.

„Autoritatea contractantă prestează servicii publice medicale reușind ca prin unitatea de urgență și prin modul de organizare și funcționare a tuturor clinicilor, să ofere ajutor și tratament pacienților nu doar la nivel județean, ci la nivel regional, deservind întreaga regiune a Moldovei, colaborând, atât vertical, cât și orizontal în acest sens, cu multiple unități medicale. Specificațiile tehnice care indică o anumită origine, sursă, producție, un procedeu special, o marcă de fabrică sau de comerț, un brevet, o invenție, o licență de fabricație, sunt menționate doar pentru identificarea cu ușurință a tipului de produs, și nu au ca efect favorizarea sau eliminarea anumitor operatori economici sau a anumitor produse, aceste specificații vor fi considerate ca având mențiunea «sau echivalent» „, se arată în caietul de sarcini.

Autoritatea contractantă a stabilit o serie de specificații tehnice

Reprezentanții Spitalului de Neurochirurgie au stabilit și o serie de condiții ce trebuie respectate de furnizorii de echipamente.

„Seringă sterilă gradată de 50 ml pentru o singură utilizare, cu extensie de scală până la 60 ml, gradație de 1 ml, din 3 piese, cu premontat 2 x 30 mm, conexiune luer-lock, DEHP, Latex, PCV free, dop cu piston cu dublu inel de etanșare pentru aspirație lentă sau infuzie de soluție medicamentoasă. Caracteristici de alunecare îmbunătățite pentru flux continuu. Compatibile cu injectomatele Braun, Agilia Fresenious, Terumo și Medcaptain. Valabile minimum 3 ani, iar pe fiecare produs va fi trecută corect și complet data până la care este valabil (an, lună, zi) ambalate în blister individual”, se arată în descrierea loturilor cu seringi.

Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic.

Spitalul de Neurochirurgie cumpără mobilier în valoare de 1,8 milioane de euro

Totodată, Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași achiziționează ansambluri de paturi și noptiere. Recent, a fost organizată licitația cu o prevedere bugetară de 8.685.000 lei, fără TVA, aproximativ 1,8 milioane euro. La procedură s-au prezentat șase societăți: Eurodidactica SRL, Medintel SRL, Liamed SRL, Dental Ladmed V&M SRL, Hellimed SRL, Proton Impex 2000 SRL. Ofertele au intrat în etapa de evaluare financiară. Echipamentele trebuie să aibă o garanție de minimum 24 de luni. În prețul final intră și instruirea personalului medical. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru. Necesarul este de maximum 330 de paturi și 330 de noptiere. Conform caietului de sarcini, paturile vor fi acționate electric pentru asigurarea unui confort crescut pacienților.

„Totalitatea mișcărilor să fie acționate electric, ridicarea electrică a porțiunii spatelui până la minimum 67 de grade, poziționarea electrică a porțiunii pentru picioare până la minimum 45 de grade, posibilitate de retractare a patului și a saltelei cu minimum 25 cm, tăblia de la cap și de la picioare să fie demontabile, laterale duble care urmăresc mișcarea de ridicare a porțiunii spatelului; la coborâre, lateralele să intre sub cadrul patului pentru a facilita transferul pacientului, coborârea lateralelor să se facă cu o singură mână, patul să fie prevăzut cu alarmă pentru unghiul sub care se află porțiunea patului”, sunt câteva dintre caracteristicile tehnice ale echipamentelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *