Prima pagină » Local » Spitalul de Copii ”Sf. Maria” din Iași este în plin proces de reabilitare și modernizare
Spitalul de Copii ”Sf. Maria” din Iași este în plin proces de reabilitare și modernizare

Spitalul de Copii ”Sf. Maria” din Iași este în plin proces de reabilitare și modernizare

21 oct. 2019, 13:45,
în Local

Echipele de constructori lucrează la etajele șase, șapte și opt ale primului tronson și la acoperiș.

Activitatea medicală a fost relocată iar muncitorii au scos faianța, au curățat tencuiala, plafonul și podeaua.
Tâmplăria va fi schimbată, iar mobilierul medical vechi va fi înlocuit cu unul modern, de ultimă generație. Paturile și dulapurile care sunt în stare bună, vor fi donate unor cabinete medicale din mediul rural.
Acolo unde se impune, conform proiectului, se fac modificări la compartimentarea spațiului, astfel încât, la final, încăperile să fie conform normelor în vigoare și să ofere condiții propice desfășurării activității medicale.
Pe același tronson de lucru, s-au eliberat saloanele și cabinetele de la etajele patru și cinci unde lucrările de modernizare au început prin desfacerea tavanelor, în această săptămână urmând a se restrânge activitatea și la celelalte etaje.

Constructorul va efectua lucrări de refacere a infrastructurii, izolare termică a fațadei

Constructorul va efectua lucrări de refacere a infrastructurii, izolare termică a fațadei, înlocuire a tâmplăriei, izolarea termică a planșeului peste subsolul neîncălzit, realizare a sursei de răcire pentru saloane, săli de tratamente, săli de operație și cabinete medicale. Va fi instalat un sistem de panouri solare ca formă alternativă de producere a agentului termic necesar obținerii apei calde de consum, se vor efectua lucrări de modernizare a instalațiilor de iluminat.
”La fiecare început de săptămână verific personal care este stadiul lucrărilor din acest spital. Este un obiectiv major, mult așteptat de noi, dar mai ales de beneficiari, medici, pacienți și părinți deopotrivă. Investițiile sunt pe măsură așa că și rezultatul trebuie să fie cel dorit- condiții moderne de spitalizare și tratament. Este adevărat că acum există un disconfort creat șantier dar trebuie să îl acceptăm și să ni-l asumăm cu toții”, a spus președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, după ce a inspectat lucrările de șantier.
Spitalul de Copii dispune de 650 de paturi.

Cele trei corpuri componente ale imobilului dat în folosință în anul 1970 au o suprafață utilă de 18.668,38 mp.
Proiectul „Reabilitarea și modernizarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria Iași” este cel mai mare proiect din regiune finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, având o valoare totală de 121.476.128,04 lei cu TVA (aproximativ 27 milioane de euro). Contribuția Consiliului Județean este de 33.250.668,77 lei cu TVA (7,2 milioane de euro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`