Prima pagină » Local » Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași plătește aproape 1.000.000 de lei pentru servicii de pază
Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași plătește aproape 1.000.000 de lei pentru servicii de pază

Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași plătește aproape 1.000.000 de lei pentru servicii de pază

06 sept. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ în Local

Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași plătește aproape 1.000.000 de lei pentru servicii de pază. În acest sens, spitalul vrea să încheie un acord cadru pentru 24 de ore. Firmele interesate să ofere servicii de pază unității medicale pot să-și depună oferte până la 18 septembrie 2024, ora 15.00.

Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași vrea să plătească 991.281 de lei pentru servicii de pază

Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași dorește încheie un acord cadru pentru asigurarea serviciului de pază. Postul de pază nr. 1 este fix, 24 de ore din 24, timp de 7 zile pe săptămână, neînarmat, dotat cu tonfă, spray lacrimogen și lanternă. Postul este dispus la intrarea în sediul obiectivului. Postul de pază nr. 2, mobil, 12 ore din 24 (orele 19.00 – 07.00), timp de 7 zile pe săptămână, neînarmat, dotat cu tonfă, spray lacrimogen și lanternă.

„Realizarea dispozitivului de pază la obiectivul încredințat se va face cu respectarea Legii nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor cu modificările și completările ulterioare. Paza va fi asigurată la interiorul obiectivului, perimetrele și zonele de patrulare prin planul de pază. Agenții de pază vor efectua serviciul de patrulare și supraveghere a accesului în următoarele zone: Intrarea în sediul obiectivului, în timpul programului orar de lucru, supraveghează clădirile, curtea unității. După terminarea programului, agentul de pază predă serviciul, pe bază de proces verbal, schimbului. Pe timpul nopții, agentul de pază va executa controlul asupra tuturor obiectivelor spitalului, prin patrulare pe teritoriul obiectivelor, conform itinerariului stabilit de conducerea spitalului”, se arată în caietul de sarcini.

Firma de pază va asigura liniștea și disciplina în cadrul unității medicale

Firma care va încheia acordul Cadru de prestări servicii de pază şi protecţie a bunurilor si persoanelor în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași, pentru o perioadă de 24 luni, va avea o serie de responsabilități.

„Prin serviciile de pază solicitate se asigură: Paza obiectivelor împotriva accesului neautorizat sau a ocupării abuzive; Paza obiectivelor împotriva furturilor, a distrugerilor, incendiilor, precum și a altor acțiuni producătoare de pagube materiale; Paza obiectivelor, bunurilor și asigurarea integrității acestora; Detectarea substanțelor, armelor, explozibililor sau a materialelor de orice natură care pot provoca o pagubă; Furnizarea către beneficiar a informațiilor legate de incidentele apărute în timpul activității de pază; Acordarea de sprijin în caz de calamități, incendii, atacuri teroriste; Asigurarea ordinii și liniștii publice în interiorul obiectivului; Elaborarea de proceduri de protecție și pază specifice fiecărui obiectiv în parte; Asigurarea unui program de prevenire și combatere a potențialelor riscuri de accidente (prim-ajutor), comitere de infracțiuni, acte de violență, etc.; Preîntâmpinarea desfășurării activităților comerciale neautorizate; Oprirea accesului în obiective a autovehiculelor neautorizate; Oprirea și legitimarea persoanelor despre care există date sau indicii că au săvârșit infracțiuni sau alte fapte ilicite în obiectivele păzite, iar în cazul infracțiunilor flagrante, oprirea și predarea poliției pe făptuitor, bunurile sau valorile care fac obiectul infracțiunii sau altor fapte ilicite, luarea de măsuri pentru conservarea sau paza lor și întocmirea unui proces verbal privind luarea acestor măsuri; Sesizarea poliției referitor la orice faptă de natură a prejudicia patrimoniul achizitoriului și să dea concurs organelor de poliție pentru îndeplinirea misiunilor ce revin acestora pentru prinderea infractorilor; În caz de avarii la rețelele edilitare din perimetrul obiectivelor păzite, să anunțe, de urgență, persoanele în drept să ia măsuri; Respectarea condițiilor contractuale; Prestarea serviciilor cu personal calificat; Asigurarea împreună cu reprezentanții desemnați ai beneficiarului, a instruirii periodice și evaluarea semestrială a personalului de pază, privind specificul activității ce se desfășoară  în obiectiv”, se arată în caietul de sarcini.

Nu doar Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași vrea să contracteze o firmă care să ofere servicii de pază. Recent, Aeroportul Internațional Iași a încheiat un contract pentru achiziționarea unor servicii de pază în valoare de peste 5.000.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`