Prima pagină » Local » Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi şi-a refăcut stocul de materiale de protecţie şi de dezinfectare

Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi şi-a refăcut stocul de materiale de protecţie şi de dezinfectare

18 mart. 2020, 20:05,
în Local

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași a întocmit stocul materialelor sanitare prezente și necesare în spital. Reprezentanţii instituţiei medicale au achiziţionat suficiente produse pentru a face faţă în următoarele zile. În contextul pandemiei de coronavirus produsele de dezinfectare şi cele de protecţie au reprezentat o prioritate atât pentru populaţie cât şi pentru spitalele unde sunt trataţi pacienţii infectaţi cu COVID-19.

”Privind stocul materialelor sanitare au fost diverse informaţii. Am putut avea azi 500 măşti cu filtru (doar atâtea am găsit) şi am mai primit sponsorizare de 1.000 măşti. Am găsit şi luat 10.000 măşti cu pliuri. Pentru azi avem, dar există probleme la distribuitorii cu dezinfectanţi şi combinezoane, având doar 60 de combinezoane și 60 de măști cu filtru. Avem kituri până sâmbătă, în aceste condiţii am preferat azi să mai facem o comandă, de unde am găsit.

Am primit azi de la Institutul Matei Balş protocoale de terapie şi condiţii de externare. Astfel se externează pacientul asimptomatic după două teste negative recotate după 14zile de la prima testare.”, a transmis prof. dr. Carmen Dorobăț, manager Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva Iaşi.

Vă reamintim faptul că la nivelul județului Iași sunt 20 de persoane confirmate cu coronavirus, 260 de persoane la nivel național, iar la nivel mondial 212.799.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *