Prima pagină » Actualitate » Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești avea o autorizație parțială de funcționare de la ISU! Care ar fi fost cauzele producerii incendiului
Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești avea o autorizație parțială de funcționare de la ISU! Care ar fi fost cauzele producerii incendiului

Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești avea o autorizație parțială de funcționare de la ISU! Care ar fi fost cauzele producerii incendiului

11 nov. 2021, 08:27,
în Actualitate

Apar noi detalii legate de incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești. Managerul unităţii medicale a afirmat pentru reporteri faptul că spitalul avea o autorizaţie parţială de funcționare de la ISU. Sunt mai multe ipoteze ale producerii incendiului.

O infirmieră a fost rănită grav și incă doi pacienţi au decedat după ce un incendiu a izbucnit la unitatea medicală menţionata mai sus.

Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești avea o autorizație parţială de funcţionare de la ISU

Managerul unităţii medicale a afirmat faptul că Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești avea o autorizație parţială de funcţionare. Instalaţia electrică era recent montată şi fusese verificată în urmă cu ceva timp. Secția unde a izbucnit incendiul era recent renovată și în ultima perioadă aceasta nu a avut niciun scurtcircuit şi nicio pană de curent, în pofida faptului că la un moment dat au existat zeci de pacienţi internaţi şi presiune pe instalaţiile electrice. Infirmiera se afla în momentul producerii incendiului, în camera respectivă. Aceasta voia să îi repună pe față masca bolnavului, moment în care, potrivit managerului, s-a produs o scânteie:

Există autorizaţie parţială de la ISU. A trebuit să refacem planul mai ales după ce am modificat instalaţia de oxigen. Cu firma autoritază se tratează pacienţii cu oxigen. Probabil a fost o defecţiune la un pulsoximetru, poate a fost o scânteie în momentul în care patul s-a mişcat din cauza faptului că pacientul era agitat.

În timp ce încerca să îi repună masca bolnavului (infirmieră) care era agitat şi în momentul acela s-a mişcat patul, a izbucnit incendiul. În ajutorul acesteia a intervenit o altă persoană. Pompierii au intervenit în 10 minute şi au lichidat incendiul în 3 minute. Spitalul a avut peste 90 de persoane şi nu s-a întâmplat nimic. Oxigenul se mai acumulează şi în haine şi în pături. Nu ştiu ce să vă spun pentru că nu sunt expert în oxigen. Se poate întâmpla în toate spitalele, niciun spital din Prahova nu este pregătit. De când am venit aici încerc să duc lucrurile la normal. Am găsit uşi blocate, închise. Instalaţia este de doi ani de zile. Nu am avut niciun fel de probleme în acest timp, niciun scurtcircuit, nicio pană de curent. a declarat Bogdan Nica, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Ploiești

Ce spun pompierii despre incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești

În această dimineață a izbucnit în dimineața zilei de joi în jurul orei 4.00. Imediat după ce a fost dat apelul la numpărul unic de urgență 112, s-a activat planul roșu de intervenție. Conform declarațiilor făcute de cei de la ISU, pompierii au ajuns la 10 minute de la apel și în 3 minute incendiul a fost lichidat. Incendiul nu s-a manifestat cu flacără ci doar cu degajare de fum. Sunt multe supoziții despre cum ai izbucnit incendiul care s-a extins pe o suprafață de 20 mp:

„Pompierii militari acționează pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la spitalul suport COVID Movila Vulpii din Ploiești. Se manifestă la parter pe o suprafață de 20 mp, fără flacără cu degajare de fum.

Din primele informații 2 pacienți sunt decedați. La ora 04.36 a fost pus în aplicare Planul Roșu Județean. 20 de pacienți au fost evacuați. La faţa locului au fost mobilizate 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 1 descarcerare și 20 ambulanțe SMURD și SAJ cu 57 de pompieri militari”, spune ISU Prahova.

În schimb, ministrul Cseke Attila a vorbit despre tragedie și a oferit noi detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024