Prima pagină » Local » Spitalul de Boli Infecţioase din Iași și toate celelalte spitale din județ au fost premiate de Colegiul Medicilor din România pentru contribuția și implicarea avută în gestionarea și lupta cu pandemia Covid-19 – GALERIE FOTO

Spitalul de Boli Infecţioase din Iași și toate celelalte spitale din județ au fost premiate de Colegiul Medicilor din România pentru contribuția și implicarea avută în gestionarea și lupta cu pandemia Covid-19 – GALERIE FOTO

27 mart. 2022, 14:13,
în Local

Spitalul de Boli Infecţioase din Iași și toate celelalte spitale din județ au fost premiate de Colegiul Medicilor din România pentru contribuția și implicarea avută în gestionarea și lupta cu pandemia Covid-19.

Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” din Iași, a transmis un mesaj cu această ocazie:

Suntem onorați și recunoscători! Colegiul Medicilor din România ne-a oferit nouă, medicilor din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași diploma de recunoștință pentru implicare și contribuție în perioada pandemiei de Covid-19. Cea mai importantă lecție învățată în acești 2 ani și jumătate a fost despre adaptare. Adaptarea la necunoscut, așa cum se arăta virusul în 2020. Adaptarea la nevoile medicale ale pacientului care venea de multe ori cu un istoric medical deja complex. Adaptare continuă la nevoile emoționale ale pacientului ce se vedea izolat, poate cu masca de oxigen pe față și pe care trebuia să-l convingi atât cât îți permitea un costum sinistru dar necesar și obligatoriu (care îl proteja și pe el dar și pe tine) că este pe mâini bune și că ești acolo cu el și pentru el oricât are nevoie! Adaptare a cunoștințelor dobândite din timp la noutatea și imprevizibilitatea unui virus care putea schimba evoluția stării de sănătate cu 180 de grade. După 2 ani și jumătate de luptă contra cronometru, mulțumim și continuăm să ne urmăm vocația cu aceeași dedicare și profesionalism!, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” din Iași.

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași, a transmis un alt mesaj cu această ocazie:

Toate spitalele din județul Iași Covid și suport Covid au fost premiate de Colegiul Medicilor din România în cadrul ceremoniei ,,MEDICUL ROMÂN pentru ROMÂNIA”, joi seară, la Palatul Parlamentului. Au fost premiați medicii din specialitățile ATI, Pneumologie, Medicină de urgență, Medicină de familie și Boli infecțioase. A fost premiat inclusiv Spitalul de la Hărlău., a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *