Prima pagină » Local » Spitalul de Boli Infecțioase din Iași este luat, din nou, cu asalt de zeci de pacienți cu Covid-19! Dr. Florin Roșu: „În doar 24 de ore, am internat 10 bolnavi”
Spitalul de Boli Infecțioase din Iași este luat, din nou, cu asalt de zeci de pacienți cu Covid-19! Dr. Florin Roșu: „În doar 24 de ore, am internat 10 bolnavi”

Spitalul de Boli Infecțioase din Iași este luat, din nou, cu asalt de zeci de pacienți cu Covid-19! Dr. Florin Roșu: „În doar 24 de ore, am internat 10 bolnavi”

21 iul. 2022, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

Spitalul de Boli Infecțioase din Iași devine, din nou, neîncăpător! Zeci de pacienți infectați cu Covid-19 sunt internați, dintre care 4 sunt cu forme medii ale bolii, în secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Medicii precizează faptul că media de vârstă a pacienților este de 50 de ani

Peste 50 de pacienți infectați cu Covid-19 sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași. Numărul acestora este în creștere. În doar 24 de ore, au fost internați 10 pacienți infectați Sars-CoV-2. Medicii ieșeni au precizat că principalele simptome sunt febra, durerile în gât și oboseala accentuată.

„Miercuri, 20 iulie 2022, aveam în îngrijire 55 de pacienți infectați cu Covid-19, dintre care 4 erau în Anestezie și Terapie Intensivă. Pacienții prezintă forme medii ale bolii. Doar în ultimele 24 ore, 10 pacienți infectați cu Sars-CoV-2, pozitivi, au necesitat internare, înregistrându-se și un deces. Pacienții cu Covid-19 îngrijiți în Compartimentul de Terapie Intensivă prezintă multiple comorbidități, fiind nevaccinați. Vârsta medie a acestora se menține la 50 ani”, a precizat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași.

Peste 200 de noi cazuri de Covid-19, în doar 24 de ore, la Iași

De la debutul pandemiei, din martie 2020 și până ieri, 20 iulie 2022, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate peste 75.000 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19, dar și 2.434 de decese. Rata de infectare a început, din nou, să crească, în ultima lună. Miercuri, 20 iulie 2022, DSP Iași a raportat 261 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă. Odată cu numărul mare de cazuri, a crescut și numărul pacienților care au nevoie de îngrijire în spital, astfel, ieri s-au efectuat 25 de internări și doar 13 externări. Tot ieri, în spitalele-suport Covid din Iași, erau ocupate 81 de paturi.

Din numărul total de pacienți internați, 7 se aflau în secțiile ATI, prezentând forme medii ale bolii.

Numărul de îmbolnăviri cu Covid-19 crește alarmant

Numărul de îmbolnăviri cu Covid-19 a crescut extrem de mult, în ultima lună. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că numărul de infectări va continua să crească, până la jumătatea lunii august. Prin urmare, s-a decis luarea unor măsuri suplimentare care să împiedice răspândirea virusului. La polul opus, dr. Vasile Cepoi susține că, deși incidența este în creștere, Direcția de Sănătate Publică Iași aplică aceleași măsuri, ca întotdeauna.

În contextul creșterii numărului de îmbolnăviri cu Covid-19, ministrul Sănătății a luat mai multe măsuri oficiale, extrem de importante, pentru a preveni infectările. Cea mai cunoscută dintre acestea este impunerea obligației de a purta măști de protecție în toate spitalele. De asemenea, s-a decis republicarea zilnică a buletinului cu numărul cazurilor noi.

Comentarii
  • Nevaccinati…. pai teoretic chiar si vaccinatii tot nevaccinati sunt acum, mare parte au mai mult de 1 an de la a nu stiu cata doza de vaccin. Mai terminati-o cu vaccinul asta. Cati vaccinati bolnavi de covid au fost, cu forme usoare sau medii care nu au ajuns in spitale?? Cam tot atata si nevaccinati bolnavi tratati acasa au fost. Ne mai pregatiti de o noua campanie de injectare, trebuie sa goliti depozitele lui Catu?? Milioanele de vaccinuri care au expirat deja

  • Oferiti-ne un pret decent in cadrul aceleiasi proceduri de testare Covid prin intermediul DSP-ului, prin care sa ne putem determina anticorpii. CIne are nevoie, la vaccin cu el. La 400 lei e cam greu sa refaci analiza la fiecare cateva luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *