Spitalul Clinic „Sf. Spiridon” Iași investește 2,6 milioane de euro pentru a inventaria dosarele. Unitatea medicală a adunat sute de mii de documente care nu sunt organizate
Fluxul mare de pacienți la cel mai mare spital din Moldova rezultă și multe documente. Unitatea medicală are mai multe dosare care trebuie să fie organizate și arhivate. De asemenea, unele dintre documente sunt la un depozit din orașul Tecuci.
Spitalul Clinic „Sf. Spiridon” Iași caută servicii de inventariere
Spitalul „Sf. Spiridon” Iași cheltuie 12.862.500 de lei ,fără TVA, undeva la 2,6 milioane de euro, pentru serviciile de inventariere. Este un contract de tip acord-cadru, ceea ce înseamnă că este posibil să nu fie cheltuită toată suma, în funcție de numărul de dosare. Termenul pentru depunerea ofertelor este până la data de 12 august 2024.
„Serviciile ce fac obiectul prezentului contract sunt servicii de inventariere, legătorie, arhivare și comunicarea documentelor solicitate (electronic sau fizic) în conformitate cu prevederile Legii Arhivelor Naționale nr.16/1996 . Acest serviciu este necesar, deoarece unitatea deține peste 100.000 de dosare ce nu au fost legate și nici arhivate. Serviciul de depozitare este oferit de un operator prestator deoarece spațiul existent în clinici este insuficient, iar dosarele încurcau buna desfășurare a actului medical”, este prezentat în caietul de sarcini.
Documentele sunt depozitate deja în mai multe locații din Iași și din orașul Tecuci.
„Documentele instituției noastre, care vor fi prelucrate arhivistic de către prestator, se regăsesc în diferite locații: 100.000 dosare la depozitul unui societății comerciale din orașul Tecuci, societate autorizată care are obligația depozitării acestora până la data de expirare a cordului cadru/contractului subsecvent încheiat cu autoritatea contractantă, respectiv până la 31.10.2024; 150.000 dosare deținute de secțiile și birourile instituției la sediul social și la clinicile din Iași; 100.000 dosare care vor fi generate de activitatea instituției pe durata de desfășurare a prezentului acord cadru respectiv până în anul 2028”, se arată în documentație.
Firmele trebuie să țină cont de cerințe
Firmele trebuie să dovedească faptul că au experiență în acest domeniu, iar eventualele pagube vor fi suportate de compania care a câștigat licitația. Medicii din spital nu mai pot să își desfășoare activitatea în condiții normale, deoarece nu au suficient spațiu pentru depozitarea dosarelor provenite de la pacienți.
„Prestatorul trebuie să facă dovadă ca în obiectul de activitate al societății are inclus și operațiunile de inventariere, legătorie și arhivare. După încheierea operațiunilor inventariere, legătorie și arhivare, se va încheia un proces verbal de primire și recepție a fondului arhivistic preluat de la Spitalul Cl. jud. de Urgență Sf. Spiridon. Prestatorul răspunde de eventuale pagube pe care le produce beneficiarul din vina sa exclusivă”, mai este stipulat în documentație.
Spitalul Clinic „Sf. Spiridon” din Iași are nevoie de serviciile de inventariere pentru mai mulți ani.
Policlinica sta sa cada…geamurile sunt putrezite pt ca din 1964 nu s-a gandit numeni sa le schimbe…. Baile sunt insalubre, degeaba se chinuie infirmiere sa le curete…. Intrarea din fata policlinicii, abia refacuta, arata ca dupa razboi…. Constructia sau ce naiba o mai fi, demarata acum vreo 3-4 ani … plina de fier ruginit… acolo ar putea fi tor spatiu verde, copaci, umbra pentru pacientii care au nevoie de o gura de aer…
CLINICS A B. M. F
de ce firma de casa va fura banii aia, ca de facut ceva sigur nu se va face 😉
DE VIETNAM BA