Prima pagină » Local » Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi a fost decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Ofițer
Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi a fost decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Ofițer

Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi a fost decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Ofițer

09 apr. 2024, 02:00, 1 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Local

Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății, președintele României, Klaus Iohannis, a emis mai multe decrete de decorare. Astfel, Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Ofițer.

Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Ofițer

Ec. Bogdan Cojocaru, managerul Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi, a subliniat faptul că este pentru prima dată când unitatea medicală primește o astfel de distincție.

„Nu putem spune decât că suntem deosebit de onorați pentru primirea decorației. Decorația este Ordinul «Meritul Sanitar» în grad de Ofițer și a fost acordată de președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății. Bineînțeles că pentru Spitalul «Parhon» acordarea acestei distincții reprezintă recunoașterea efortului susținut, de-a lungul timpului, de echipa medicală, pentru  oferirea unor condiții de diagnostic și tratament cât mai bune pentru pacient. Este prima dată când primim o decorație din partea președintelui României, de altfel, am mai fost decorați, dar cu ocazia altor evenimente, în general medicale, din acest motiv, este o onoare și mai mare. Este o recunoaștere din partea președintelui României pentru o activitate meritorie”, a subliniat ec. Bogdan Cojocaru, managerul Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

Prof. dr. Adrian Covic, coordonatorul Compartimentului de Transplant Renal din cadrul Spitalului „Dr. C.I. Parhon” Iași, a subliniat că distincția oferită de președintele României unității medicale este binemeritată, iar la obținerea sa au contribuit toți angajații spitalului.

„Suntem un spital al primăriei și suntem destul de mândri de treaba asta. Primăria a făcut multe, de-a lungul timpului, pentru Spitalul «Parhon», iar acesta este un lucru important de recunoscut. Este clar că activitatea de transplant, care este o activitate cu totul deosebită, dar și activitatea de noutăți în domeniul bolilor de rinichi, fac ca Spitalul «Parhon», pe nefrologie și urologie, să fie cel mai bun din țară. Este un merit al tuturor medicilor și angajaților, al managementului, dar și al primăriei”, a declarat prof. dr. Adrian Covic, coordonatorul Compartimentului de Transplant Renal din cadrul Spitalului „Dr. C.I. Parhon” Iași.

Mai multe unități medicale au fost decorate de președintele Klaus Iohannis cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, „în semn de apreciere pentru profesionalismul şi dăruirea de care au dat dovadă generaţiile de medici, asistenţi şi alte categorii de specialişti care au contribuit, de-a lungul timpului, la exercitarea în cele mai bune condiţii a actului medical”, au fost decorate mai multe unități medicale din țară. Printre acestea se numără Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti şi Institutului Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie, care au primit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Comandor. Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății, Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi şi Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu” Timişoara le-a fost acordat Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Ofiţer, iar Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor, Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu-Severin, judeţul Mehedinţi, Spitalul „Dr. C.T. Spârchez” – Spitalul Orăşenesc Zărneşti şi Spitalul Orăşenesc Beclean au fost decorate cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`