Prima pagină » Local » Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi va avea un medic specialist dermatovenerologie. Cine este singurul doctor care s-a înscris la concurs

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi va avea un medic specialist dermatovenerologie. Cine este singurul doctor care s-a înscris la concurs

29 aug. 2022, 02:00,
Codruța Șoroagă, în Local

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi va dispune de un medic dermatolog. S-a luată această decizie, deoarece, în cadrul unității medicale, se prezintă frecvent pacienți cu patologie de specialitate. Spitalul colabora deja cu dr. Monica-Iuliana Cozorici, aceasta fiind și singura persoană care s-a înscris la concursul organizat pentru ocuparea funcției de medic specialist dermatovenerologie

Aceasta nu este singura schimbare survenită în organizarea unității medicale. Începând din luna august a anului 2022, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi are o linie de gardă în specialitatea neurologie pediatrică. S-a luat această decizie, deoarece s-a observat că, în primele luni ale anului 2022, circa jumătate dintre pacienții internaţi în cadrul Secţiei Clinică Neurologie Pediatrică au reprezentat urgențe. Astfel, prin înființarea unei linii de gardă pentru neurologie, pacienții vor beneficia de o evaluare corectă și, în consecință, de un tratament corespunzător mult mai rapid decât până acum.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi va avea un medic specialist dermatovenerologie

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi va dispune de un medic dermatolog. Unitatea medicală a scos la concurs ocuparea postului vacant de medic specialist în dermatologie pentru compartimentul de profil care funcționează în cadrul spitalului.

„A fost nevoie de un astfel de compartiment, întrucât frecvent avem pacienți copii cu patologie de specialitate. Am beneficiat, până acum, de ajutorul unui medic cu care am avut un contract de colaborare, dar avem nevoie de prezența permanentă a unui specialist pentru a putea răspunde prompt fiecărei solicitări, pentru ca astfel să putem asigura asistenţă medicală pediatrică de înaltă specialitate. Compartimentul de dermatologie funcționează cu cinci paturi”, a afirmat bioing. med. pr. drd. Alina Belu, managerul Spitalului de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași.

Serviciile medicale oferite în cadrul centrului sunt diagnosticarea și tratarea bolilor pielii, mucoaselor, unghiilor și părului. În urma selecției dosarelor, am aflat că singurul candidat pentru acest post a fost dr. Monica-Iuliana Cozorici. Proba scrisă a concursului pentru ocuparea postului vacant de la Spitalul de Copii va avea loc luni, 29 august, începând cu ora 9:00, la sediul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași, Secția Clinică Dermatovenerologie, Sala de Lucrări.

Din luna august, Spitalul de Copii „Sfânta Maria” are o linie de gardă în specialitatea neurologie pediatrică

În luna august 2022, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi a deschis o linie de gardă pentru neurologie pediatrică, după ce specialiştii au constat frecvenţa urgenţelor neurologice care impun o evaluare rapidă. Astfel, în primele 3 luni ale anului 2022, circa 50 la sută din internările din Secţia Neurochirugie au reprezentat urgenţe.

„Din această lună, la unitatea medicală ieşeană a fost înfiinţată o linie de gardă în specialitatea neurologie pediatrică. Secţia clinică de profil funcţionează cu un număr de 43 de paturi”, a transmis Consiliul Judeţean Iaşi, în subordinea căruia se află Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”.

Potrivit managerului Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, bioing. med. pr. drd. Alina Belu, înfiinţarea unei astfel de linii de gardă permite evaluarea corectă şi în timp util a pacienţilor cu afecţiuni neurologice şi, astfel, aceştia pot beneficia mult mai rapid de un tratament adecvat. Prin urmare, se reduce riscul sechelelor neurologice și crește atât calitatea actului medical, cât și siguranța pacientului.

„În cadrul acestei secţii avem doi medici angajaţi şi patru contracte de gărzi. Există un deficit major de medici specialişti în neurologie pediatrică, în condiţiile în care patologia este frecventă. Sperăm ca această situaţie să nu fie una de durată, iar absolvenţii de Medicină să opteze, în viitor, şi pentru această specializare”, a bioing. med. pr. drd. afirmat Alina Belu.

Compartimentul de dermatologie din cadrul Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi funcționează cu cinci paturi și va avea un medic specialist dermatovenerologie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *