Prima pagină » Local » Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași va avea o nouă clădire. Proiectul a fost avizat
Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași va avea o nouă clădire. Proiectul a fost avizat

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași va avea o nouă clădire. Proiectul a fost avizat

07 oct. 2024, 08:36,
în Local

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași va construi o nouă clădire. Beneficiarii sunt pacienții, angajații spitalului, profesioniști din domeniul sanitar și personal administrativ.

„Astăzi este o zi importantă, poate una dintre cele mai importante zile pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași.

Ministerul Sănătăţii – România a avizat favorabil proiectul de construire a unei clădiri noi, integrate, moderne si absolut necesare spitalului nostru: “Construirea și dotarea Spitalului Clinic Integrat de Boli Respiratorii Iași”.

Nu este un spital nou, este o clădire nouă pentru “Pneumo-Iasi”, unitatea sanitară care îngrijește bolnavi din întreaga Regiune de Nord Est a României. Cei peste 30.000 de pacienți care sunt îngrijiți la noi în fiecare an precum și angajații spitalului, profesioniști din domeniul sanitar și personal administrativ, vor beneficia de o clădire nouă la standardele anului 2024 în care să își regăsească sănătatea, liniștea și decența.

Momentan, spitalul își desfășoară activitatea în 4 clădiri, aflate în 4 colțuri diferite ale orașului Iași, la kilometri distanță una de cealaltă și sunt într-o stare avansată de degradare din cauza provocărilor legislative și a problemelor acumulate de-a lungul timpului. Cea mai nouă a fost construită în 1968 și dată în folosință în 1974 iar cea mai veche în 1862.

Suntem încrezători că acest pas reprezintă încă o dovadă a faptului că toți decidenții și actorii politici, indiferent de culoarea politică, s-au alăturat inițiativei și tuturor demersurilor președintelui Consiliului Județean Iași, Domnul Costel Alexe, cel care a crezut din primul moment în acest proiect și care l-a susținut cu toată dedicarea domniei sale.

Trăim vremurile în care sănătatea ieșenilor este pusă pe primul loc de către administrația Consiliului Județean Iași și reprezintă o prioritate în ansamblul ei. Și pentru noi, personal medical și pentru pacienți, acest lucru nu poate fi cuantificat, pentru că numitorul comun este viața, mai precis viața de calitate.

Este impresionant că acest deziderat a reușit să depășească orgolii politice și să scoată la lumină profesionalismul.

De aceea, îi mulțumesc pe această cale și Ministrului Sănătății, domnul Prof. Dr. Alexandru Rafila și întregii sale echipe pentru că este acordat la realitatea spitalului nostru și a răspuns pozitiv apelului nostru de a ne sprijini pentru a îngriji mai bine și în condiții decente bolnavii cu patologie respiratorie.

Nu în ultimul rând, aș dori să îmi îndrept recunoștință, în numele întregii echipe a spitalului, către Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa Iași și Rectorul Universității, domnul Prof. Dr. Viorel Scripcariu, care a susținut constant și îndeaproape dorința de reformare a spitalului si care a crezut in acest proiect. Asftel, noua clădire va permite, prin spațiile special dedicate, creșterea performanței in activitatea didactică și științifică, pe lângă cea medicală.

Este o zi mare pentru medicină respiratorie ieșeană și pentru România. Vă mulțumim ca vă bucurați alături de noi”, au declarat reprezentații spitalului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`