Prima pagină » Economic Local » Spitalul Clinic „Căi Ferate” Iași intră în reabilitare! Două firme se bat pentru contractul de 1,7 milioane de euro
Spitalul Clinic

Spitalul Clinic „Căi Ferate” Iași intră în reabilitare! Două firme se bat pentru contractul de 1,7 milioane de euro

06 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Doi constructori vor contractul de la Spitalul „Căi Ferate” din Iași pentru realizarea lucrărilor de reabilitare termică. Autoritatea contractantă vrea să intervină la două corpuri de clădire. Oferta constructorilor cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare

Spitalul Clinic „Căi Ferate” Iași continuă programul de investiții. Recent, a fost demarată procedura pentru achiziția lucrărilor de reabilitare termică a clădirii. Valoarea estimată a contractului este de 8.260.159 lei, fără TVA, aproximativ 1,7 milioane de euro. La licitație au fost depuse două oferte din partea firmelor de construcții Conest SA și Grup Construcții Est SA. Prima firmă este controlată de controversatul afacerist Viorel Cozma. Este cunoscut pentru contractele mari de infrastructură câștigate la Primăria Iași.

A doua societate este condusă de trei asociați: Mirela Cojocariu, Maria Murariu și Marius Cojocariu. Reabilitarea termică vizează corpurile de clădire A și D. În ceea ce privește corpul A, imobilul a fost expertizat în perioada 1970-1971, având destinația de secții de spital. Corpul D a fost proiectat în perioada 1962-1963 ca sediu al Miliției. Ulterior, clădirea a fost preluată de Regionala CFR Iași, în anul 1985. S-au făcut transformări pentru ca imobilul să aibă destinația de spital. Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic.

Tâmplăria din clădirea Spitalului „Căi Ferate” va fi înlocuită

Obiectivul investiției constă în sporirea eficienței energetice, prin lucrări de anvelopare.

„Îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii (pereți exteriori, ferestre, tâmplărie, planșeu peste ultimul nivel, planșeu peste subsol, a acoperișului terasă, inclusiv măsuri de consolidare a clădirii); Introducerea, reabilitarea și modernizarea, după caz, a instalațiilor pentru prepararea, distribuția și utilizarea agentului termic pentru încălzire și a apei calde menajere, a sistemelor de ventilare și climatizare, a sistemelor de ventilare mecanică cu recuperarea căldurii, inclusiv sisteme de răcire pasivă, precum și achiziționarea și instalarea echipamentelor aferente și racordarea la sistemele de încălzire centralizată, după caz”, sunt câteva dintre obiectivele menționate în documentația procedurii.

Reabilitarea termică de la SRI Iași costă 1,6 milioane de euro

La finalul anului 2019, U.M. 0807 (sediul SRI Iași) a semnat contractul pentru realizarea unor lucrări de reabilitare termică pentru clădirea de pe strada Sf. Lazăr. Contractul a fost semnat cu asocierea de firme Sigma APS Construct SRL – Grupo SRL. Acesta are o valoare de 1,6 milioane euro, fără TVA. Prima societate este deținută de omul de afaceri Paul Sorin Aghiniței, fostul soț al Ancăi Zbranca, medic la Secția de Dermato-Venerologie din Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Spiridon” și cadru universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa”. Clădirea administrativă a SRI are regimul de înălțime S+P+6, suprafața încălzită fiind de 4.045 mp. Lucrarea este finanțată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *