Prima pagină » Economic Local » Spitalul Clinic „Căi Ferate” Iași cumpără paturi pentru saloane! Investiția este de 240.000 de euro
Spitalul Clinic

Spitalul Clinic „Căi Ferate” Iași cumpără paturi pentru saloane! Investiția este de 240.000 de euro

25 dec. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Saloanele pacienților de la Spitalul Clinic „Căi Ferate” Iași vor fi dotate cu noi paturi. În total, vor fi cumpărate 250 de paturi acționate electric. Furnizorii trebuie să îndeplinească mai multe specificații tehnice. Oferta cu prețul cel mai scăzut va fi declarată câștigătoare

Noi achiziții se vor derula la Spitalul Clinic „Căi Ferate” Iași. Pe data de 04.02.2021 este programată o licitație pentru achiziția mai multor paturi pentru utilarea saloanelor. Licitația este împărțită în două loturi: pat simplu și pat de spital cu funcții multiple. Prevederea bugetară a procedurii este de 1.150.315 lei, fără TVA, aproximativ 240.000 de euro.

„Vor fi respinse ca neconforme și nu vor fi luate în calcul la evaluare ofertele care nu sunt prezentate conform cerințelor minime. Propunerea tehnică va fi prezentată astfel încât, în procesul de evaluare, informațiile cuprinse în aceasta să permită identificarea facilă a corespondenței cu specificațiile minime din caietul de sarcini. Documentele care relevă îndeplinirea cerinței tehnice respective se vor prezenta în mod obligatoriu în cadrul propunerii tehnice și fac parte integrantă din aceasta”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta participanților cu prețul cel mai mic.

Conducerea spitalului a stabilit caracteristicile tehnice ale paturilor

Conform cerințelor, participanții trebuie să respecte mai multe condiții de ofertare pentru primul lot. Astfel, paturile trebuie să fie electrice, cu ajustare electrică spate, platformă saltea compusă din 4 secțiuni, cu pereți dubli pentru rezistență ridicată, telecomandă cu fir, suport de perfuzie, suport pentru punga de urină etc. În total vor fi achiziționate 200 de paturi simple. În ceea ce privește al doilea lot, paturile trebuie să fie tot electirce, dar cu mai multe funcțiuni. În total vor fi cumpărate 50 de bucăți.

„Furnizorul are obligația de a asigura transportul la locul de utilizare a echipamentelor, precum și de a asigura toate utilajele, instalațiile, echipamentele și sculele necesare pentru montarea și punerea acestora în funcțiune la locul de utilizare, achizitorul neavând nicio obligație în acest sens. Pentru produs, furnizorul va prezenta obligatoriu cartea tehnică și instrucțiuni cu privire la modul de utilizare a produselor”, se mai arată în documentația procedurii.

Spitalul de Neurochirurgie a lansat o licitație cu o valoare de 1,8 milioane de euro

Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași achiziționează ansambluri de paturi și noptiere. Recent, a fost lansată procedura cu o prevedere bugetară de 8.685.000 lei, fără TVA, aproximativ 1,8 milioane de euro. La licitație s-au prezentat șase societăți: Eurodidactica SRL, Medintel SRL, Liamed SRL, Dental Ladmed V&M SRL, Hellimed SRL, Proton Impex 2000 SRL. Necesarul este de maximum 330 de paturi și 330 de noptiere.

„Autoritatea contractantă prestează servicii publice medicale, reușind ca prin modul de organizare și funcționare a clinicilor să ofere ajutor și tratament pacienților nu doar la nivel județean, ci la nivel regional, colaborând atât vertical, cât și orizontal în acest sens cu multiple unități medicale. Este prioritară creșterea calității serviciilor de asistență medicală prin asigurarea nivelului obligatoriu de dotare a secțiilor”, se arată în caietul de sarcini.

Echipamentele trebuie să aibă o garanție de minimum 24 de luni. În prețul final intră și instruirea personalului medical. Ofertele au intrat în etapa de evaluare financiară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *