Prima pagină » Titlurile zilei » Spitalul Arcadia, deținut de omul de afaceri Dan Fiterman, aruncat în aer de un angajat diagnosticat cu COVID-19! Îngrijorare maximă pentru sute de pacienți și medici! Se va demara o anchetă epidemiologică fără precedent

Spitalul Arcadia, deținut de omul de afaceri Dan Fiterman, aruncat în aer de un angajat diagnosticat cu COVID-19! Îngrijorare maximă pentru sute de pacienți și medici! Se va demara o anchetă epidemiologică fără precedent

17 aug. 2020, 02:00,
Bianca Ciubotariu, în Titlurile zilei

Spitalul Arcadia, deținut de omul de afaceri Dan Fiterman, aruncat în aer de un angajat diagnosticat cu COVID-19. Sute de pacienți și medici care au intrat în Centrul Medical Arcadia de pe strada Sărăriei, dar și în Spitalul Arcadia de pe strada Cicoarei sunt suspecți de coronavirus. Conform protocoalelor, medicii epidemiologi de la Spitalul Arcadia vor face o anchetă și în termen de 12 ore vor transmite rezultatele Direcției de Sănătate Publică din Iași

Spitalul Arcadia, deținut de omul de afaceri Dan Fiterman, compromis de un angajat diagnosticat cu COVID-19. O recepționeră angajată la Spitalul Arcadia a fost depistată pozitiv la infecția cu coronavirus. Femeia a intrat în contact cu sute de pacienți și cadre medicale. Pe 7 și 10 august, femeia a stat la recepția de la Spitalul Arcadia de pe strada Cicoarei, iar în zilele de 11, 12, 13 și 14 august, la Centrul Medical Arcadia de pe strada Sărăriei. Toți pacienții care s-au prezentat la cele două unități medicale în zilele menționate anterior vor intra în ancheta epidemiologică a spitalului. Spitalul Arcadia ar putea intra în carantină.

Anchetă epidemiologică fără precedent la Spitalul Arcadia! Sute de persoane sunt contacți direcți ai recepționerei infectate cu COVID-19

O recepționeră de la Spitalul Arcadia a fost depistată ieri pozitiv la infecția cu COVID-19. Femeia a revenit recent din concediul de creștere a copilului. După ce a revenit din concediu, femeia nu avea niciun simptom specific infecției cu coronavirus. După ce a petrecut mai multe zile la locul de muncă, aceasta a simțit că-și pierde gustul și mirosul. În acest weekend a decis să-și efectueze un test PCR, iar ieri a primit rezultatul pozitiv. Recepționera de la Spitalul Arcadia urmează să fie internată astăzi la una din unitățile suport COVID-19 din Iași. În timpul programului, angajata Centrului Medical Arcadia a intrat în contact cu sute de pacienți și cadre medicale. Conform protocolului, medicii epidemiologi ai unității medicale vor demara o anchetă epidemiologică care va stabili contacții direcți ai recepționerei. În termen de 12 ore, aceștia au obligația de a comunica rezultatele anchetei reprezentanților DSP din Iași.

Spitalul Arcadia de pe Cicoarei și Centrul Medical Arcadia de pe Sărăriei ar putea fi închise

Spitalul Arcadia de pe strada Cicoarei și Centrul Medical Arcadia de pe strada Sărăriei, deținute de omul de afaceri Dan Fiterman, ar putea intra în carantină după ce una dintre recepționere a fost depistată pozitiv la infecția cu COVID-19. Femeia a intrat în contact cu sute de pacienți și cadre medicale din cele două unități medicale. Surse ale redactorilor BZI spun că femeia susține faptul că s-a infectat cu COVID-19 de la locul de muncă.

Întoarsă recent din concediul de creștere a copilului, femeia a specificat că nu a intrat în contact decât cu personalul angajat al Spitalului Arcadia și cu pacienții care s-au prezentat la recepție pentru programare. Problema cea mai mare este faptul că absolut orice pacient care are o programare la Spitalul Arcadia sau Centrul Medical Arcadia, înainte de a fi văzut de un medic, trebuie să treacă pe la recepție. Acolo petrece minute bune până ce este direcționat de recepționeră către cabinetul medical.

Recepționera care a împrăștiat coronavirusul în două Spitale Arcadia din Iași va trebui să numească contacții direcți

Recepționera de la Spitalul Arcadia deținut de omul de afaceri Dan Fiterman a început să aibă simptome specifice infecției cu COVID-19 la finalul săptămânii trecute. Pentru a vedea dacă s-a infectat sau nu cu coronavirus, femeia a efectuat un test PCR. Rezultatul testului a ieșit pozitiv. În urma pozitivării testului ei, pentru că a intrat în contact cu sute de pacienți și cadre medicale, cele două unități medicale s-ar putea închide. Asta vor decide reprezentanții DSP după ce vor avea rezultatele anchetei epidemiologice desfășurate, conform protocolului, la Arcadia.

Conform metodologiei în care se desfășoară anchetele epidemiologice în pandemia de COVID-19, recepționera de la Spitalul Arcadia, deținut de omul de afaceri Dan Fiterman, depistată cu COVID-19, va trebui să anunțe care au fost contacții direcți. Anchetatorii vor fi nevoiți să sune sute de pacienți și medici care au intrat în contact cu aceasta. Cei care au simptome specifice vor efectua obligatoriu testul PCR, iar cei care sunt asimptomatici, vor fi ținuți sub atentă supraveghere a medicilor epidemiologi. Contactat în repetate rânduri de către redactorii BZI pentru a cere un punct de vedere, deținătorul Spitalului Arcadia, omul de afaceri Dan Fiterman, nu a fost de găsit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *