Prima pagină » Actualitate » Spitalele Matei Balş şi Colentina din Bucureşti vor rămâne fără apă caldă. Care este motivul
Spitalele Matei Balş şi Colentina din Bucureşti vor rămâne fără apă caldă. Care este motivul

Spitalele Matei Balş şi Colentina din Bucureşti vor rămâne fără apă caldă. Care este motivul

02 sept. 2021, 12:26,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș, Spitalul Clinic Colentina și peste 170 de blocuri din Bucureşti vor rămâne câteva zile fără apă caldă. Hotărârea a fost luată pentru efectuarea unor lucrări de remediere a unor avarii la sistemul de termoficare.

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) a transmis faptul că începând de joi, 2 septembrie 2021, se efectuează lucrări de remediere a unor avarii pe conductele de termoficare în mai multe zone din sectoarele 2, 4 și 5 din Capitală.

Lucrări la mai multe conducte din Bucureşti. Două spitale importante şi 170 de blocuri rămân fără apă caldă

Aşadar, în următoarele zile vor fi efectuate lucrări pe conducta Magistralei DN 800 în porțiunea cuprinsă între Camera de Comerț și Palatul Parlamentului. Furnizarea apei calde pentru un număr 60 blocuri și instituții din sectoarele 4 și 5 va fi sistată până marți, 7 septembrie 2021, ora 20.00.

Alte lucrări sunt demarate pe conducta DN 500 în porțiunea cuprinsă între străzile Petre Ispirescu și Drumul Sării, intersecție cu Calea 13 Septembrie. Furnizarea apei calde pentru un număr de 91 blocuri din sectorul 5 va fi sistată până miercuri, 8 septembrie, ora 20.00.

Mai mult decât atât, vor fi făcute lucrări pe conducta DN 700 pe Bulevardul Ștefan cel Mare, în porțiunea cuprinsă între Calea Floreasca și Bulevardul Barbu Văcărescu. Furnizarea apei calde pentru un număr 26 blocuri din sectorul 2 va fi sistată până sâmbătă, 4 septembrie, ora 22.00.

„Precizăm că furnizarea apei calde pentru Institutul Național de Boli Infecțioase și Spitalul Clinic Colentina va fi oprită, având în vedere amplasarea acestor unități medicale pe traseul pe care se vor desfășura lucrările de remediere”, a transmis compania.

Potrivit acesteia, lucrările sunt esențiale pentru pregătirea sistemului de termoficare și pentru funcționarea acestuia în condiții de siguranță în sezonul viitor de încălzire.

Nicușor Dan: „Este nevoie de nişte surse suplimentare de căldură”

Întrebat de jurnalişti cum va fi respectată legea promulgată de preşedintele Klaus Iohannis prin care se interzice sistarea furnizării de agent termic primar în perioada sezonului rece, el a răspuns că în termoficare nu s-a investit 30 de ani şi poate nu face minuni, dar iarna viitoare va fi mai bine.

„Ce am făcut anul acesta a fost să deschidem acel şantier de 13 kilometri pe care lucrează compania Energetica, să deschidem licitaţii publice pentru 40 de kilometri, licitaţia este deschisă, ofertele sunt depuse, comisia evaluează, eu estimez că în jur de 1 august o să avem atribuirea, proiectarea există deja, deci, se poate începe direct cu execuţia. Deci, până acum, vorbim de 50 de kilometri şi este nevoie de nişte surse suplimentare de căldură, în special pe capete de reţea, pentru a degreva CET-urile de presiunea suplimentară pe care trebuie să o depună. Eu estimez, nu am spus că o să facem minuni, dar am spus că iarna 2021-2022 o să fie mai bună decât iarna 2020 – 2021”, a menţionat Nicuşor Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *