Prima pagină » Stiri si curiozitati » Sphynx, pisica fără păr: Personalitate, îngrijire și alimentație

Sphynx, pisica fără păr: Personalitate, îngrijire și alimentație

03 nov. 2021, 15:37,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Sphynx sau „pisica fără păr” este o rasă extrem de controversată. Aspectul foarte exotic și care se abate de la normă o face să fie o ciudățenie a naturii. Cu toate acestea, sunt mulți oameni care o preferă, datorită personalității sale.

Pisica Sphynx are dimensiuni medii și este musculoasă. Ea poate cântări între 3,5 și 7 kg, are urechi mari, orientate în sus și capul pătrat. Are pomeți proeminenți, deasupra cărora sunt poziționați ochii, care au formă de lămâie. Pielea îi este ușor ridată și prezintă un puf fin. Aceasta poate avea diverse culori: alb, maro, gri, negru.

Pisica fără păr necesită o îngrijire și o alimentație speciale, dată fiind lipsa blănii.

pisica fara păr

Ce personalitate are pisica fără păr?

Pisica Sphynx este inteligentă, iubitoare și plină de viață. Îi place să trăiască înconjurată de alte animale și se înțelege de minune cu câinii. Este afectuasă cu stăpânul și vrea să petreacă cât mai mult timp cu acesta.

În plus, această pisică este și foarte comunicativă. Așa că înainte să îți iei o astfel de pisică, asigură-te că nu te deranjează prea mult zgomotele. Trebuie să știi, însă, că mieunatul lor nu este unul puternic, ci mai degrabă seamănă cu un ciripit constant.

Îngrijirea pisicii Sphynx

Pentru că pisica Sphynx nu are blană, este foarte sensibilă la frig. De asemenea, se rănește foarte ușor atunci când se joacă agresiv cu alte animale, suferind din cauza zgârieturilor timp îndelungat.

Unii stăpâni preferă să își îmbrace pisicile fără păr, dar dacă nu agreați acest lucru, puteți lăsa pături pufoase prin casă, în timpul sezonului rece, pentru ca pisica să se ascundă în ele și să se încălzească.

Important de precizat este că pisica nu trebuie expusă la lumina directă a soarelui, deoarece poate suferi arsuri. Astfel că, cu cât pielea pisicii este mai deschisă la culoare, cu atât este mai susceptibilă de a face arsuri solare. Aceste pisici se pot bronza, chiar, pe parcursul verii.

Deoarece pisicile Sphynx nu au blană, care să absorbă sebumul produs de piele, ele pot fi uleioase. Din cauza acestui lucru, necesită băi periodice, o dată pe lună, pentru a avea pielea curată. Dacă nu sunteți de acord cu spălatul pisicii, puteți opta să o ștergeți de două sau trei ori pe săptămână cu un prosop umed.

Sphynx, pisica fără păr: De ce alimentație are nevoie?

Pentru menținerea sănătății lor, pisicile Sphynx au nevoie de o dietă echilibrată și completă, din care să își ia toate vitaminele, mineralele și nutrienții de care au nevoie.

O alimentație de bună calitate poate avea un impact pozitiv asupra sănătății pisicilor fără păr. Fiindcă au un metabolism rapid, aceste pisici au nevoie de cantitatea optimă pentru a fi pe deplin satisfăcute.

Așadar, să crești o pisică fără păr nu este ușor. Dar iubirea pe care o vei primi înapoi este de zeci de ori mai prețioasă, decât efortul pe care îl depui pentru a o menține sănătoasă și fericită.

Dacă doriți să vă luați o pisică Sphynx, țineți cont de un  lucru foarte important: pisicile din această rasă, care se nasc fără mustăți, sunt considerate a fi rezultatul torturii prin reproducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *