Prima pagină » Informații utile » Sperietoare de păsări. Cum îți poți proteja recolta de invadatori

Sperietoare de păsări. Cum îți poți proteja recolta de invadatori

18 iul. 2024, 08:58,
BZI.ro, în Informații utile

Deși în general prezența păsărilor este una plăcută și liniștitoare, prin ciripitul și energia pe care o dau, în alte cazuri, prezența lor este cu adevărat deranjantă. Înaripatele pot produce daune reale grădinii tale, iar pentru asta, trebuie să apelezi sau o sperietoare de păsări sau alte metode de a le alunga

Cum faci o sperietoare de păsări eficientă?

Modalitățile de a face o sperietoare de păsări sunt diverse, însă întrebarea este: care este cea mai bună metodă? Sperietoarea de ciori este utilă pentru că poate speria acești dăunători chiar și de la distanță. Însă, cea mai bună soluție este de a instala un zmeu zburător. Trebuie să-l instalezi în zilele cu vânt, acesta înălțându-se deasupra proprietății tale. Acest zmeu va funcționa ca o sperietoare de păsări care va îndepărta porumbeii, graurii, păsările, turturicile, vrăbioarele și alte păsări dăunătoare.

Ideal este ca zmeul să fie cât mai mare și vizibil, pentru a ieși în evidență. Culorile nefiresc de luminoase cu un contrast divers vor scoate în evidență zmeul, față de alte lucruri din jur, iar proprietatea de a reflecta razele solare, poate orbi și dezorienta păsările.

Sperietoarele pot fi și de forma unei ciori sau unei bufnițe. Păcălite, păsările vor considera gospodăria ta un loc periculos unde nu își vor face cuib. Atunci când achiziționezi o sperietoare de genul, trebuie să te asiguri că este model 3D, de dimensiuni potrivite și colorat cât mai realist. Totuși, indiferent de cât de realistă este sperietoarea, păsările sunt ființe deștepte, și în cele din urmă vor realiza că este o pasăre falsă, de aceea schimbă poziția la fiecare 2-3 zile.

O altă metodă eficientă este de a o bandă cu țepi anti păsări pe zone unde s-ar putea așeza ca să se odihnească, precum margini, balcoane sau garduri.

Înlătură cauza pentru care apar păsările în primul rând

Păsările nepoftite vin, în primul rând, în grădina ta pentru a se hrăni. De asta, pentru a preveni invazia lor, trebuie tăiat răul de la rădăcină, și anume să înlături posibilele surse de hrană. În funcție de specia lor, sursele pot fi diferite.

Spre exemplu, dacă te confrunți cu păsări care se hrănesc cu insecte, atunci va trebui să scapi prima dată de infestarea cu insecte folosind un aparat anti insecte, în zonele în care vrei să protejezi casa de păsări. Iar dacă ai de-a face cu păsările care se hrănesc cu rozătoare, va trebui să inspectezi curtea și casa, că să te asiguri că nu te confrunți în același timp cu o infestare de rozătoare, caz în care îți recomandăm să folosești o capcană metalică sau un aparat anti rozătoare, pentru a înlătura sursă de hrană a păsărilor.

O stropitoare cu senzori de mișcare este o altă variantă utilă. Păsările, în general, se sperie foarte ușor. Un pericol de acest gen, spontan, este o variantă ideală pentru a le alunga. De asemenea, utilizați stropitoarea cu senzor pentru a evita consumul de apă în exces.

Fiind sperioase, o altă metodă este de a instala clopoței acționați de vânt. Păsările nu se sperie doar la mișcare, ele se sperie și la sunete. Acționate de vânt, acestea vor produce sunete spontane. Avantajul este că pentru noi, oamenii, aceste sunete pot fi plăcute și nu deranjează.

Sperietoarele de păsări sunt totuși cele mai bune soluții pentru a scăpa de vizitatorii nepoftiți. Însă, nici celelalte metode nu sunt de ignorat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *