Prima pagină » International » Speriați de mobilizare, rușii caută pe Google cum să-ți rupi mâna, acasă și în siguranță

Speriați de mobilizare, rușii caută pe Google cum să-ți rupi mâna, acasă și în siguranță

21 sept. 2022, 13:29, 1 ,
în International

Rușii par speriați de mobilizare și au început deja să ia cu asalt rețelele de socializare și motoarele de căutare. Printre cele mai frecvente căutări sunt cele în care sunt căutate sfaturi despre cum poți să-ți rupi mâna, acasă și în siguranță.

Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială în contextul războiului din Ucraina și a amenințat cu războiul nuclear dacă occidentul va continua ”șantajul nuclear” împotriva țării.

Speriați de mobilizare, rușii caută pe Google cum să-ți rupi mână, acasă și în siguranță

Sunt tot mai multe căutări pe google alre cetățenilor ruși care sunt speriați de mobilizare. Mulți dintre ei caută modalități prin care își pot rupe mâna acasă și în siguranță. Google precizează faptul că în cursul zilei de marți, cu o zi înainte de anunțul făcut de Vladimir Putin, rușii au căutat și cuvinte cum ar fi ”cum să scapi de armată” sau ”cum să fugi din Rusia”. Alte fraze căutate fac referire la ”cum să evit mobilizare” său ”discurs Putin”.

Vă aducem aminte faptul că declarațiile făcute de Vladimir Putin, referitor la mobilizarea parțială a rezerviștilor care vor fi trimiși să lupte în Ucraina vine însoțită și de o schimbare de legislație. Așadar, recent, Duma de Stat din Rusia a aprobat o lege prin care pedepsește cu ani grei de închisoare toate persoanele care fug de răspundere.  Ministrul rus al Apărării a anunțat recent că vizați de mobilizare sunt aproximativ 300.000 de ruși, dintr-un total de 25 de milioane de cetățeni care pot fi înrolați în caz de necesitate.

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat miercuri, 21 septembrie, că 5.937 de soldaţi ruşi au murit de la începutul războiului din Ucraina. Portalul Meduză, însă, atrage atenţia că acest bilanţ este mai mic chiar şi decât estimările bazate pe date din surse deschise, având în vedere că Rusia a raportat oficial doar de două ori pierderile suferite în războiul cu Ucraina.

Rușii critică mobilizarea parțială a lui Vladimir Putin

Anunțul mobilizării parțiale făcut de Vladimir Putin nu s-a lăsat fără ecou pe rețelele de socializare unde au apărut sute de comentarii care nu sunt de acord cu măsura. Așadar, o parte dintre internauți au sugerat că ar fi mai indicat că Vladimir Putin și deputații ruși să fie trimiși pe front. Alte voci au subliniat faptul că teritoriul rus nu este atacat, deci nu au de ce să lupte.

Sunt alți internauți care au îndemnat lumea să iasă să protesteze împotriva anunțului făcut de Vladimir Putin. Sunt surse de la Kremlin care dezvăluie că Putin a ordonat deja forțelor speciale să intervină în cazul în care rușii vor ieși să protesteze la Moscova, și nu numai. În discursul pe care l-a transmis, Vladimir Putin a explicat faptul că va răspunde în forță dacă occidentul nu va renunța la șantajul împotriva țării. Vladimir Putin nu a renunțat la retorica ce spune că ”operațiunea militară specială” din Ucraina este pentru a ”dezanifica” țara vecină.

Așadar, mobilizarea parțială anunțată de Vladimir Putin nu a stârnit niciun sentiment de bucurie, iar rușii sunt speriați de acest lucru.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
18 septembrie 2024
18 septembrie 2024