Oportunitate aparte pentru zeci de studenți ai Facultății de Agricultură din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”, din Iași. Pe baza unui parteneriat cu un important partener din agribussines, Dicor Land, aceștia au ocazia de a intra într-o competiție de 1.000 de euro. Toți candidații s-au înscris pe platforma www.dicorland.ro/bursa, iar proiectele vor fi elaborate până pe data de 1 februarie 2022. Peste 90 de tineri au intrat în această valoroasă și motivantă întrecere
Peste 90 de studenți ai Facultății de Agricultură din cadrul Universității de Științele Vieții (USVIași) „Ion Ionescu de la Brad” au intrat în competiția pentru bursa de 1.000 de euro oferită de un important partener din agribussines, Dicor Land. Astfel, săptămâna trecută, în Amfiteatrul A4, de la Agricultură, au fost invitați toți studenții înscriși în cursa pentru a da startul viitoarelor proiecte.
„Cum va fi agricultura viitorului?! La întâlnirea cu Dicor Land, peste 90 de studenți și-au manifestat interesul să răspundă la această întrebare. Din partea Facultății de Agricultură au tot sprijinul în elaborarea proiectelor științifice și în găsirea răspunsurilor la cele cinci întrebări lansate ca provocări: Care sunt tendințele în agricultura viitorului? Dacă metodele de irigație reprezintă o metodă viabilă, cum se va digitaliza agricultura și alte întrebări. Dorim să fim cu toții parte din acest proces de dezvoltare a fenomenului agricol și ne vom implica direct, punând la dispoziție, ori de câte ori vor fi solicitări, informații cu privire la inovațiile tehnologice din domeniu”, a transmis asist. dr. Oana Coca, Departamentul de Agroeconomie.
Proiectele vor fi elaborate până pe 1 februarie 2022
Toți candidații la bursa de 1.000 de euro s-au înscris pe platforma www.dicorland.ro/bursa, iar proiectele vor fi elaborate până la data de 1 februarie 2022.
„Consider că este foarte important pentru noi, studenții, să profităm de toate oportunitățile pe care Facultatea și companiile partenere ni le oferă. Documentarea pentru acest proiect este o oportunitate pentru învățare și renumerația financiară este la fel de satisfăcătoare”, crede Adelin Răileanu, student în anul al IV-lea la Facultatea de Agricultură.
Conform regulamentului, participanții vor putea fi îndrumați în realizarea proiectului atât de cadrele didactice din cadrul Facultății de Agricultură din Iași, cât și de reprezentanții Dicor Land – Iași, de la sediul firmei din Podul Iloaiei, DN28, kilometru 19. Acolo, participanții pot descoperi utilaje și echipamente agricole de top și pot fi sprijiniți cu materialele și informațiile necesare. Pe data de 15 februarie va fi desemnat câștigătorul, după ce între 1-14 februarie 2021 vor fi analizate și evaluate proiectele depuse.
Studenții USVIași mai pot apela la programul Erasmus KA107
Cu valabilitate până în 2022, studenții USVIași mai pot apela și la programul Erasmus KA107 care le oferă posibilitatea de a studia în țări precum Azerbaijan, Israel, Republica Moldova sau Japonia, iar prin programul Erasmus KA131 tinerii pot alege dintre universități, laboratoare, ferme, companii din domeniile de activitate ale USVIași din Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, Turcia, dar și din alte țări ale lumii unde se găsesc parteneri instituționali cu care universitatea încheie contracte bilaterale de cooperare.
Dintre alte programe de burse, oferite de instituții terțe, prin colaborare cu USVIași, mai pot fi amintite Agence Universitaire de la Francophonie – Agenția Universitară a Francofoniei, unde mobilitățile profesionale (stagii de cercetare sau practică) pentru studenți au aproximativ 2 luni în universități/instituții publice/companii din spațiul francofon.