Spectaculos! În zona Copou se pregătesc importante demolări! Aici se va construi ceva ce nu a mai fost ridicat în oraș – EXCLUSIV/FOTO

05 feb. 2024, 02:00,
Valentin HUȚANU, în Eveniment-Social

Tocmai în zona selectă Copou urmează importante demolări! Aici se va construi ceva ce nu a mai fost ridicat în oraș. Universitatea „Cuza” din Iași a lansat (pe 2 februarie 2024) achiziția, prin cumpărare directă, a unor lucrări de desființare construcții existente, strada Sărărie, numărul 200 (inclusiv refacere împrejmuire, conform proiect existent), pentru a ridica o bază sportivă modernă

Pe Copou urmează importante demolări de construcții! Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” achiziția, prin cumpărare directă, a unor lucrări de desființare construcții existente, strada Sărărie, numărul 200 (inclusiv refacere împrejmuire conform proiect existent), pentru a ridica o bază sportivă modernă. Detalii complete pot fi analizate AICI.

Anunț spectaculos! În Copou se pregătesc importante demolări

De reamintit că, încă din luna iulie 2022, UAIC a primit aviz favorabil pentru o super-construcție, în zona Copou, de la Comisia Zonală a Monumentelor Istorice (CZMI) pentru proiectul (cu număr de înregistrare, la Direcția Județeană pentru Cultură – DJC, 1.555 din 10.06.2022, 1.820 din 07.07.2022, 1.083 din 14.05.2021) de Construire Bază Sportivă – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, strada Sărărie, numărul 200, municipiul Iași, județul Iași. Este vorba de studiul de fezabilitate (SF), proiectant – șef proiect arh. Dragoș Ciolacu, arh. Marius Bortaș, elaborator S.C. Arhivolta S.R.L.

Spectaculoasă bază sportivă, pe o suprafață construită de 5.810 metri pătrați și una desfășurată de 9.594 de metri pătrați

Așadar, orașul Iași, într-o zonă selectă, va avea cea mai modernă și spectaculoasă bază sportivă din urbe. Aceasta va avea o suprafață construită de 5.810 metri pătrați, o suprafață desfășurată de 9.594 de metri pătrați și înălțimea maximă de 21 de metri (S+D+P+2E). În sala de sport multifuncțională se vor practica atât activități sportive individuale, cât și de echipă (futsal, handbal, baschet, badminton).

Parcarea (subterană și supraterană) va fi prevăzută și cu locuri destinate persoanelor cu dizabilități. De asemenea, la exterior, vor fi amenajate o pistă de alergare, spații verzi și căi de acces. Pe de altă parte, bazinul de înot va putea fi utilizat atât pentru înot competițional, cât și pentru înot de agrement. Sala de forță va include un spațiu de antrenament cu aparate specifice, o încăpere pentru acordarea primului-ajutor, o zonă sanitară, vestiare etc. Urmează ca pe aproximativ 9.000 de metri pătrați să se pună la punct o megaconstrucție, unde se vor investi 15 milioane de euro. Banii ar putea veni de la bugetul de stat (prin Compania Națională de Investiții) sau din fonduri europene.

Efectiv, în zona Copou se pregătesc importante demolări de construcții!

Comentarii
  • În acest caz, sala sporturilor Regina Maria din Moara de Vânt își mai are rostul? Nu este posibil ca acest proiect să-l anuleze pe celălalt? Până la urmă s-ar putea să n-o faceți pe… niciuna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *