Prima pagină » Actualitate » Spectaculos! Imagini cu explozia controlată de pe A3 făcută de firma UMB – VIDEO

Spectaculos! Imagini cu explozia controlată de pe A3 făcută de firma UMB – VIDEO

30 iul. 2024, 11:07, 1 ,
în Actualitate

Pe 29 iulie 2024, o explozie controlată a avut loc pe șantierul autostrăzii A3, în zona Dealul Zimbor. Această explozie a fost pregătită și executată de firma Explomin Deva și a fost documentată de pasionații de infrastructură, care au postat imagini și detalii pe forumul PeUndeMerg.ro al Asociației Pro Infrastructură.

UMB se ocupă și de construcția Autostrăzii Moldovei A7, care este unul dintre cele mai ample proiecte de infrastructură din țara noastră. Aceasta conține primul nod turbion din România, construit la intersecția cu A8. Construcția va avea 12 pasaje și o lungime cumulată a bretelelor de aproximativ 15 kilometri.

Imagini cu explozia controlată de pe A3 făcută de firma UMB

Imaginile video surprinse la ora 11:15 arată că Explomin a pregătit explozia în cele mai mici detalii. Potrivit autorului imaginilor, explozia a fost necesară din cauza cantității mari de rocă din zonă, care ar fi putut afecta utilajele UMB. Seara, la ora 19:00, jumătate din materialul rezultat în urma exploziei fusese deja transportat, aceasta fiind prima dintr-o serie de explozii controlate planificate de Explomin pentru UMB.

Pregătirile pentru următoarea explozie sunt deja în desfășurare, conform imaginilor, care arată terenul pregătit pentru o nouă detonare. Aceasta metodă de lucru este esențială pentru avansarea rapidă și eficientă a lucrărilor în zonele cu rocă dură.

În luna mai, pasionații de infrastructură au postat imagini cu lotul Zimbor – Poarta Sălajului din Autostrada Transilvania (A3), unde muncitorii UMB lucrau chiar și în weekend. Modul în care erau parcate camioanele a atras atenția, sugerând un grad ridicat de organizare și eficiență. Noul termen de finalizare pentru acest lot este vara anului 2026, conform celor mai recente date de pe harta interactivă a CESTRIN.

Când va fi gata A3! Iată toate detaliile

De asemenea, în februarie, aceiași pasionați au documentat aducerea unei „super-macarale” UMB pe tronsonul Nădășelu – Zimbor, pe care au botezat-o „Monstrul”. Termenele de finalizare a lucrărilor pentru ambele contracte au fost prelungite până în 2026, ceea ce subliniază complexitatea și provocările întâmpinate în construirea acestei secțiuni a autostrăzii A3.

Secțiunile Nădășelu – Mihăiești și Mihăiești – Zimbor
Lungime: 30,06 km;
Antreprenor: Asocierea S.C. Spedition UMB S.R.L. – S.C. Tehnostrade S.R.L. – S.C. Electromontaj S.A.;
Valoare contract: 1,625 de miliarde de lei fără TVA;
Sursa de finanțare: PNRR;
Stadiul fizic: 73,88%;
Termen deschidere: iulie 2026

Secțiunea Zimbor – Poarta Sălajului
Lungime: 12,24 km.;
Antreprenor: Asocierea S.C. SA&PE Construct S.R.L. – S.C. Spedition UMB S.R.L. – S.C. Tehnostrade S.R.L.;
Valoare contract: 836,89 de milioanede lei fără TVA;
Sursa de finanțare: PNRR;
Stadiu fizic: 45,85%;
Termen deschidere: decembrie 2026

În concluzie, explozia controlată de la A3, la Dealul Zimbor, făcută de UMB, este doar un pas în cadrul eforturilor continue de construire a Autostrăzii Transilvania, un proiect de infrastructură esențial pentru România.

Comentarii
  • Ce pacat, ca suntem buni, dar am ajuns o biata colonie, la cheremul stapanilor, din cauza slugilor care ne conduc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *