Prima pagină » Local » Spectaculos! Cum a dejucat planurile anchetatorilor un dealer de droguri: „Ține-mi și mie canabisul ăsta, că vine Poliția!” Sunetistul de la un concert care a avut loc în Iași, condamnat! (Exclusiv)
Spectaculos! Cum a dejucat planurile anchetatorilor un dealer de droguri:

Spectaculos! Cum a dejucat planurile anchetatorilor un dealer de droguri: „Ține-mi și mie canabisul ăsta, că vine Poliția!” Sunetistul de la un concert care a avut loc în Iași, condamnat! (Exclusiv)

21 ian. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un bărbat a fost pedepsit de judecători din cauza drogurilor. Totuși, Florin Cătălin Baciu a susținut în instanță că substanțele i-au fost plasate în Iași, la un concert, de către un dealer, fără ca el să știe acest lucru. „Ține-mi și mie canabisul ăsta, că vine Poliția!”, i-ar fi spus dealerul bărbatului

Spectaculos! Cum a dejucat planurile anchetatorilor un dealer de droguri din Iași: „Ține-mi și mie canabisul ăsta, că vine Poliția!” Cel puțin așa reiese din declarația dată de un bărbat care a fost condamnat recent pentru deținere ilegală de droguri, pentru consum propriu.
Astfel, recent, judecătorii din cadrul Tribunalului București l-au condamnat pe Florin Cătălin Baciu (34 de ani) la 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru acuzația amintită.

„Instanța dispune confiscarea specială, în vederea distrugerii, cu păstrarea de contraprobe, a cantităților de 7,6 grame de canabis, 7,96 grame de canabis, 6,39 grame de canabis, 0,66 grame de rezină de canabis, 39,62 grame de canabis, 5,12 grame de canabis și 0,72 grame de canabis. De asemenea, dispune confiscarea grinderului metalic în care s-a pus în evidență tetrahidrocannabinol (THC), ridicat de la inculpat”, au precizat magistrații.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Florin Cătălin Baciu, acuzat de deținere de droguri în vederea consumului propriu

Procesul lui Florin Cătălin Baciu a început în urmă cu câteva luni. Atunci, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT) l-au trimis în judecată pe bărbat din cauza drogurilor.

„Pe 28 noiembrie 2019, în jurul orei 17:52, polițiștii, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiunilor serviciu, l-au prins pe inculpat în timp ce conducea autoturismul marca Honda Civic. În timpul controlului efectuat, s-a constatat că acesta avea într-o borsetă, aflată în rucsacul de pe bancheta din spate, 3 recipiente de culoare galbenă care conțin fragmente vegetale de culoare brun-verzui cu miros înțepător, un recipient transparent ce conținea fragmente vegetale de culoare brun-verzui cu miros înțepător, un grinder de culoare argintiu ce conține resturi vegetale de culoare brun-verzui cu miros înțepător, 3 pachete de filtre din carton cu inscripția „Smoking” și un pliculeț ce conținea o pastă de culoare neagră.

În rucsac, acesta avea 2 recipiente transparente tip borcan care se aflau într-un săculeț de culoare gri, în care se aflau mai multe pliculețe transparente cu fragmente vegetale de culoare brun-verzui cu miros înțepător, 10 dintre ele cu inscripții de culoare albastră „White Widow”, „Gelato”, „Ammosia”, „Gorilla Glue”, „Ammesia Hale”, „Cali Kush”, „Cheese”, „Zambeza”, „Glass Slipper”, „Sour Diesel”, iar 6 dintre ele de mici dimensiuni fără inscripții și un recipient transparent cu capac portocaliu ce conținea 4 rezerve pentru țigară electronică ce aveau fragmente vegetale de culoare brun-verzui cu miros înțepător”, au menționat anchetatorii.

„Ține-mi și mie canabisul ăsta, că vine Poliția!”

Anchetatorii au menționat că, în urma analizelor, s-a constatat că substanța respectivă este canabis. La audieri, Florin Cătălin Baciu a declarat că a mers la un concert în Iași, după care s-a trezit cu niște droguri puse de un dealer.

„La data respectivă, am fost la un concert în Iași, în calitate de sunetist, unde am cunoscut un băiat, R., cu care am fumat, mi-a spus că are mai mult și m-a rugat să-i țin canabisul întrucât era prezentă Poliția și Jandarmeria. L-am refuzat. Mai apoi, am plecat acasă, unde am constatat că respectivul îmi pusese borseta în ghiozdanul meu. Am fumat din canabisul găsit în ghiozdan, nu l-am restituit și nu l-am aruncat, întrucât am decis să-l păstrez pentru consum propriu. Am început să consum canabis din anul 2014, la început din curiozitate, în prezența anturajului, o dată pe lună sau la două luni. Ulterior, am consumat și săptămânal, la diverse evenimente. Ultima dată am consumat în urmă cu câteva săptămâni, întrucât aveam insomnii și stări de anxietate”, a declarat Florin Cătălin Baciu în luna august 2020, la audieri.

Astfel, potrivit acestuia, dealerul a dejucat planurile anchetatorilor, plasând drogurile în ghiozdanul sunetistului de la concertul care a avut loc în Iași. Oamenii legii nu au precizat dacă au reușit să îl identifice până la urmă pe cel care i-ar fi dat canabisul lui Florin Cătălin Baciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`