Prima pagină » Eveniment-Social » Spectaculos! Concurență-record la Admiterea 2022 organizată de USV Iași! Peste 1.100 de dosare depuse, cu o săptămână rămasă până la finalul sesiunii de înscriere. Topul celor mai căutate facultăți

Spectaculos! Concurență-record la Admiterea 2022 organizată de USV Iași! Peste 1.100 de dosare depuse, cu o săptămână rămasă până la finalul sesiunii de înscriere. Topul celor mai căutate facultăți

20 iul. 2022, 02:00, 1 ,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Perioadă foarte bună pentru Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași. Până pe 22 iulie 2022, are loc etapa de admitere la studii de licență pentru cele patru facultăți. Până luni, 18 iulie, 1.125 de dosare au fost depuse. Prin comparație, la finalul Admiterii 2021 s-au adunat 1.273 de dosare. Așadar, sesiunea de anul acesta va fi cea mai buna din ultimii 10 ani. Pe de altă parte, fiecare facultate are standuri speciale de prezentare a ofertei. Nu în ultimul rând, studenții au ocazia să facă practică în baze ultra-moderne și să lucreze în domeniul specializării sau să-și dezvolte propria afacere

Până pe 22 iulie 2022, la Universitatea de Științele Vieții (USV Iași) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași are loc etapa de admitere la studii de licență pentru toate cele patru facultăți. Defalcat, până luni, 18 iulie, la Facultatea Agricultură au fost depuse 437 de dosare, la Hoticultură – 97 de dosare, la Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare (FIRAA) – 171 de dosare, la Medicină Veterinară – 298 de dosare la programe în Limba română și 122 la programe în Limba engleză. Dacă la Admiterea 2021, la finalul sesiunii de vară, erau 1.273 de dosare depuse, acum, cu o săptămână rămasă până la închiderea etapei, sunt deja 1.125 de dosare.

„Dacă se menține acest ritm, vom depăși numărul candidaților față de anul trecut”, a punctat prof. univ. dr. ing. Costel Samuil, prorector cu activitatea didactică la USV Iași.

Concurență-record la Admiterea 2022 organizată de USV Iași! Peste 1.100 de dosare depuse, cu o săptămână rămasă până la finalul sesiunii de înscriere

Așadar, unele dintre cele mai atractive specializări sunt Agricultura, respectiv Medicina Veterinară. Pe de altă parte, fiecare facultate are standuri speciale de prezentare a ofertei. Nu în ultimul rând, studenții au ocazia să facă practică în baze ultra-moderne și să lucreze în domeniul specializării sau să-și dezvolte propria afacere.

„Candidații care intenționează să vină la universitatea noastră vor descoperi, în primul rând, o universitate dinamică, un campus foarte bine organizat, cu multiple facilități pentru învățare, cazare, sport și pentru petrecerea timpului liber. Vor descoperi numeroase activități complementare celor didactice și de cercetare, cu deplasări în teren, vizite de studiu, cu workshop-uri și cu întâlniri cu proprietari din zona agribusiness-ului, de care suntem foarte legați”, a evidențiat prof. univ. dr. Gerard Jităreanu, rectorul USV Iași.

În cadrul Universității de Științele Vieții, numărul locurilor la licență este de 1.000, dintre care 700 de locuri sunt bugetate și 300 sunt cu taxă

Anul acesta, în cadrul Universității de Științele Vieții, numărul locurilor la licență este de 1.000, dintre care 700 de locuri sunt bugetate și 300 sunt cu taxă. Toți viitorii studenți ai USV Iași vor beneficia de numeroase facilități și condiții moderne de studiu. Educația la USV Iași înseamnă: Cum poți controla un domeniu vital – Alimentația? Ce se întâmplă de la materia primă, prelucrarea produselor alimentare, până la produsul finit, controlat și expertizat! De ce Agricultura sustenabilă implică multă cunoaștere, tehnologie, inovare și cercetare? Cum pot milioane de oameni să fie hrăniți în vremuri de schimbări climatice? Viitorii studenți învață de la cei mai buni profesori să se adapteze la o lume în schimbare.

„Ne adaptăm continuu modificărilor prin care trecem și ne dorim să fim cât mai aproape de tineri şi de familiile acestora, asigurându-i că înscrierea la facultăţile de Agricultură, Horticultură, Ingineria Resurselor Animale și Alimentare şi Medicină Veterinară se face în cele mai bune condiții. Înscrie-te pe http://admitere.uaiasi.ro/. Admiterea candidaților la USV Iași se face pe baza notelor obținute la probele de Bacalaureat: nota de la proba scrisă de Limba și literatura română – 50 la sută, nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului – 50 la sută”, arată oficialii USV Iași.

Alege un domeniu stabil și o viitoare carieră de succes!

Oferta USV Iași oferă un loc de muncă sigur, stabil și interesant, după terminarea studiilor universitare. Tinerii care aleg să studieze aici vor beneficia de resurse științifice, didactice, materiale și financiare de excepţie pentru mediul universitar din regiunea de Nord–Est a României: condiţii excelente pentru pregătirea teoretică şi practică, săli de curs, laboratoare, seminarii, câmpuri experimentale, baze de practică proprii, laboratoare dotate cu aparatură de specialitate de ultimă generaţie, clinici și spital veterinar, bibliotecă dotată cu toate facilităţile pentru informare, atelierele de microproducție amplasate într-o clădire modernă, care este dedicată specializărilor din cadrul Ingineriei produselor alimentare, campus studențesc, în cea mai frumoasă zonă a Iaşului, peste 1.600 de locuri de cazare, peste 30 la sută de studenţi bursieri, burse cuprinse între 750 și 1.200 de lei, parteneriate internaționale de colaborare cu universități similare de pe 5 continente și din 32 de ţări. Așadar, surprize speciale la Universitatea de Științele Vieții din Iași. Sute de candidați s-au înscris, în doar trei zile, la etapa de Admitere 2022.

Despre toate acestea, într-un video-reportaj ce poate fi urmărit pe www.bzi.ro.

Comentarii
  • megaultrasuperspectaculos: stiintele vietii de somer

    Mai lasati-ne cu prostia asta de universitate care scoate someri pe banda. Ingineri in horticultura care vand la Kaufland, medici veterinari care vand graunte pentru caini etc. Mai bine faceti o postliceala ca e mai utila!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
01 ianuarie 2025
01 ianuarie 2025