Prima pagină » Eveniment-Social » „Spectacolul Naturii”, expoziție organizată la Galeriile „Dumitru I. Grumăzescu” Iași
„Spectacolul Naturii”, expoziție organizată la Galeriile „Dumitru I. Grumăzescu” Iași

„Spectacolul Naturii”, expoziție organizată la Galeriile „Dumitru I. Grumăzescu” Iași

12 aug. 2024, 12:20,
în Eveniment-Social

Expoziția „Spectacolul Naturii” poate fi observată la Galeriile „Dumitru I. Grumăzescu” Iași. Evenimentul este organizat de Muzeul Municipal „Regina Maria” din Iași în colaborare cu Muzeul Național Brukenthal cu sprijinul Ministerului Culturii și a Primăriei Municipiului Iași.

Curatori: dr. Ana-Maria Păpureanu, dr. Nicolae Trif, dr. Alexandru Constantin Chituță

Vernisaj: 13 august 2024, ora 17:00

În inima orașului Iași, pe vechea Uliță Sârbească, azi strada Lăpușneanu, forța călăuzitoare a cunoașterii și frumusețea naturii se întâlnesc într-o expoziție deosebită, rezultat al deja tradiționalei colaborări dintre Muzeul Municipal ,,Regina Maria” din Iași și Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, organizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și al Ministerului Culturii.

Intitulată ,,Spectacolul naturii”, expoziția reprezintă un semnal pe care cele două instituții de cultură îl transmit în scopul valorizării și valorificării unui patrimoniu aparte, cel natural, care a contribuit semnificativ la îmbogățirea cunoașterii noastre asupra evoluției lumii înconjurătoare. Situându-se în continuarea unei bogate tradiții muzeografice, cele două instituții de cultură aduc în fața comunității o expoziție valoroasă, ce pune într-o lumina binemeritată exponate din colecțiile: Minerale, Malacologice, Entomologice și Ornitologică, tezaurizate de Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu, secție a Muzeului Național Brukenthal. Din colecțiile aceleiași instituții va fi expus, în premieră la Iași, Herbarul Baussner, cel mai vechi ierbar din Europa de Sud-Est. În acest fel, misiunea comună a celor două muzee muzeale de la Iași Sibiu este, din nou, îndeplinită, cea de a face cunoscute valorile de patrimoniu, de pe întreg teritoriul țării, unui public vizitator numeros și divers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 august 2024
12 august 2024