Prima pagină » Eveniment-Social » Spectacolul „Făt Frumos din lacrimă”, al Ateneului Național Iași, are loc în aer liber în Amfiteatrul Palas!
Spectacolul

Spectacolul „Făt Frumos din lacrimă”, al Ateneului Național Iași, are loc în aer liber în Amfiteatrul Palas!

10 iun. 2020, 04:00,
Valentin Hutanu, în Eveniment-Social

În Amfiteatrul Palas va avea loc spectacolul „Făt Frumos din lacrimă”, al Ateneului Național Iași, pe data de 14 iunie 2020, de la ora 17:00. Premiera „Făt Frumos din Lacrimă” este marca Erica Moldovan. „Făt Frumos din lacrimă” este unul dintre basmele emblematice ale culturii românești. Publicat pentru prima dată în revista „Convorbiri literare”, încă din anii studenției marelui poet Mihai Eminescu, „Făt Frumos din lacrimă” reiterează eternul conflict dintre bine și rău, tema principală fiind drumul inițiatic al tânărului fecior de împărat

În Amfiteatrul Palas are loc, pe 14 iunie 2020, de la ora 17:00, spectacolul „Făt Frumos din lacrimă” al Ateneului Național Iași. Premiera este în regia Ericăi Moldovan! Spectacolul „Făt Frumos din lacrimă” este unul dintre basmele emblematice ale culturii românești. Publicat pentru prima dată în revista „Convorbiri literare”, încă din anii studenției marelui poet Mihai Eminescu, „Făt Frumos din lacrimă” reiterează eternul conflict dintre bine și rău, tema principală fiind drumul inițiatic al tânărului fecior de împărat. Spectacolul „Făt Frumos din lacrimă” completează portofoliul de spectacole dedicate publicului tânăr. Acesta aduce, astfel, din nou în atenția copiilor o capodoperă a literaturii naționale. S-a ales data premierei pentru 14 iunie, pentru a comemora aproape 131 de ani de la dispariția marelui poet național.

Amfiteatrul Palas va găzdui spectacolul „Făt Frumos din lacrimă” în aer liber

Spectacolul „Făt Frumos din lacrimă”, al Ateneului Național Iași, este în regia Ericăi Moldovan, asistent de regie fiind Alexandra Paftală, coregrafia – Cristina Todi, costume – Alina Dincă Pușcașu, decoruri – Cătălin Târziu. Din distribuție fac parte actorii: Gelu Ciobotaru, Alexandra Macovei, Alexandra Paftală, Dumitru Florescu, Codrin Dănilă, Ana Hegyi, Andrei Ciobanu, Daniel Onoae, Cezara Fântu, Erica Moldovan.

„Echipa Ateneului Național Iași a îmbrățișat cu entuziasm lucrul la acest spectacol! Se dorește să li se ofere copiilor un spectacol lucrat într-o manieră specifică Ateneului Național Iași, o manieră cu care deja v-ați obișnuit: plină de profesionalism, de bucurie, de culoare. Distribuția cuprinde întreaga echipă de actori, care își interpretează cu măiestrie partiturile. Deși traversăm o perioadă grea pentru mediul cultural – și nu numai! -, răspundem cu optimism acestor provocări și vă invităm cu bucurie să urmăriți producția «Făt Frumos din lacrimă», a Ateneului Național Iași”, a transmis Andrei Apreotesei, manager al Ateneului Național Iași. Biletele pot fi procurate pe site-ul https://www.ateneuiasi.ro/class/fat-frumos-din-lacrima/, la Casieria Ateneului Național Iași sau la Amfiteatrul Palas, cu o oră înainte de începerea spectacolului „Făt Frumos din lacrimă”.

Ateneul Național din Iași a avut și premiera spectacolului „Farmazonul din Hârlău”, în regia lui Ion Sapdaru

Ateneul Național din Iași a avut și premiera spectacolului „Farmazonul din Hârlău”, în regia lui Ion Sapdaru. La 180 de ani de la scrierea și montarea piesei originale, actorii Ateneului Național din Iași au pus în scenă, într-o variantă originală, prima operă dramatică a lui Vasile Alecsandri. Comedia în trei acte a avut premiera în noiembrie 1840, iar regia i-a aparținut lui Costache Caragiale, unchiul lui Ion Luca Caragiale. Spectacolul prezintă un tânăr aspirant din Hârlau, pe nume „Pestriț”, care vine la Iași și nimerește pe mâna unor boiernași dornici de distracție și de petreceri pe gratis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *