Prima pagină » Local » Spectacol din prima zi la turneul Concord Iași Open. Ieșeanul Cezar Crețu a produs o mare surpriză în fața unui favorit al competiției

Spectacol din prima zi la turneul Concord Iași Open. Ieșeanul Cezar Crețu a produs o mare surpriză în fața unui favorit al competiției

09 iul. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan, în Local

Spectatorii ieșeni au avut parte de spectacol încă din prima zi la turneul Concord Iași Open. În prima parte a zilei au fost meciurile de calificări, urmând spre seară să se joace primele partide de pe tabloul principal

Spectatorii au avut parte de meciuri bune încă din prima zi la turneul din Iași. Deși a fost extrem de cald la Iași, oamenii au început să se adune la arena de la Ciric încă de la primele meciuri. Spre seară s-a adunat mai multă lume deoarece a jucat și un tenismen român.

Spectacol la Concord Iași Open

Ziua a început cu meciurile de calificări, din care niciun român nu a reușit să treacă mai departe. Ulterior, la ora 15:20 a început prima partidă de pe tabloul principal dintre francezul Maxime Janvier și cehul Dalibor Svrcina. Meciul a început bine pentru ceh, deoarece a reușit să câștige primul set cu 6-3, însă francezul a replicat și a câștigat al doilea set cu același scor. Partida a ajuns în setul decisiv, însă cehul a arătat că este tenismenul mai bun și a câștigat din nou cu 6-3.

A doua partidă a zilei a fost dintre brazilianul Gustavo Heide și ucraineanul Vitaliy Sachko. Heide, în vârstă de 22 de ani, era favorit, având în vedere poziția din clasamentul mondial și a câștigat primul set cu greu cu 7-6. Primul set a fost mult prea obositor pentru brazilian care a cedat în următoarele două cu 2-6 și 3-6.

Ultima partidă a zilei a fost cea mai așteptată de fanii români, deoarece a jucat ieșeanul Cezar Crețu, care este antrenat de fostul mare tenismen Victor Hănescu. Pentru acest meci au fost câteva sute de oameni în tribună, însă la fazele finale sunt așteptați în jur de 2.000 de suporteri.

Cezar Crețu s-a calificat în turul doi

Cezar Crețu l-a întâlnit pe argentinianul Roman Andres Burruchaga, care este mai bine clasat în clasamentul ATP. Totuși, Cezar nu s-a lăsat intimidat și a intrat montat din primul minut în teren. Momentul decisiv a fost produs în primul set când a reușit să facă break de 4 ore. După o oră și 36 de minute de joc, Cezar a câștigat partida cu scorul 6-4, 6-3.

Victoria sa a fost extrem de importantă, având în vedere că argentinianul Burruchaga era printre principalii favoriți la câștigarea competiției. Românul a fost susținut din tribune de suporterii prezenți la arenă. Toată lumea se gândește că este posibil să avem la Iași un jucător român în fazele finale ale competiției, semifinale și de ce nu, în finală.

Fanii tenisului au avut parte de spectacol în prima zi de la Concord Iași Open. Cei mai fericiți au fost la ultimul meci, atunci când Cezar Crețu a câștigat în doar două seturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *