Prima pagină » Eveniment-Social » Spectacol de excepție, la Iași, cu un invitat special! Totul este marcat și de un moment trist – GALERIE FOTO/VIDEO 

Spectacol de excepție, la Iași, cu un invitat special! Totul este marcat și de un moment trist – GALERIE FOTO/VIDEO 

06 oct. 2022, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

La Iași, este programat un spectacol de excepție și cu un invitat special, celebru pe plan național și internațional! Totul este marcat și de un moment trist, o „pată” pentru urbea moldavă. Filarmonica se apropie de o importantă și frumoasă stagiune aniversară în care vor fi celebrați 80 de ani de la înființare. Concertul vocal-simfonic extraordinar de deschidere a stagiunii 2022-2023 va avea loc în data de 7 octombrie 2022, ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Național. Trist este că sala de concerte a instituției „zace” în degradare de peste 30 de ani și necesită urgent reabilitare și restaurare

La Iași, este programat un spectacol de excepție cu un invitat special, celebru pe plan național și internațional! Totul este marcat și de un moment trist, o „pată” pentru urbea moldavă. Filarmonica se apropie de o importantă și frumoasă stagiune aniversară în care se vor fi celebrați 80 de ani de la înființare și de la primul concert dirijat de Maestrul George Enescu. Aniversarea 80 este un prilej de sărbătoare pentru muzicieni, melomani și iubitori de artă, dar și pentru orașul Iași. Concertul vocal-simfonic extraordinar de deschidere a stagiunii 2022-2023 va avea loc în data de 7 octombrie 2022, ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Național (TNI) „Vasile Alecsandri”. Trist este că sala de concerte a instituției „zace” în degradare de peste 30 de ani și necesită urgent reabilitare și restaurare.

Spectacol de excepție, la Iași, cu un invitat special! Totul este marcat și de un moment trist

Orchestra Simfonică și Corul Academic „Gavriil Musicescu”, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal, vor oferi publicului o seară memorabilă! Dirijor cor: Consuela Radu-Țagă. În program: Ludwig van Beethoven – Uvertura Prometeu, Ludwig van Beethoven – Concertul pentru vioară și orchestră în re major, op. 61. Solist: Liviu Prunaru – vioară. Ludwig van Beethoven – Simfonia a IX-a în re minor, op. 125. Soliști: Diana Țugui, Antonela Bârnat, Florin Guzgă, Sandor Balla. „Este un moment important și plin de simbolistică pentru noi. Oferim publicului un eveniment de excepție, de înaltă ținută și ne bucurăm că îl avem pe Cristian Mandeal. Dar, la 80 de ani ai Filarmonicii, este dureros că sala noastră nu este reabilitată și restaurată”, a punctat prof. univ. dr. Bujor Prelipcean, manager al Filarmonicii din Iași. El a fost completat de dirijorul Cristian Mandeal care a scos în evidență că, din păcate, nu este o situație care să onoreze Iașul și calitatea artiștilor.

Un material video complet cu declarațiile celor doi, doar pe www.bzi.ro. Așadar, un spectacol de excepție, la Iași, cu un invitat special.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`