Prima pagină » Eveniment-Social » Spectacol-concert de zile mari, ce are în prim-plan o celebritate mondială, la Iași

Spectacol-concert de zile mari, ce are în prim-plan o celebritate mondială, la Iași

05 apr. 2022, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Un concert de zile mari, cu o celebritate mondială, programat la Opera Națională Română din Iași! Mâine, 6 aprilie 2022, teatrul liric ieșean va găzdui o gală extraordinară-”Elena Moșuc-30 de ani de carieră”. Elena Moșuc va reveni astfel pe scena de unde a pornit în gloriosul ei drum artistic, care are ca repere teatre celebre ale lumii. Cetățean de onoare al Iașului, celebra soprană a primit numeroase distincții și premii renumite, între care și prestigiosul ”Oscar della lirica” 2019. Solista de talie internațională a triumfat sub bagheta unor dirijori și regizori de marcă, precum Sir Colin Davis, Nello Santi, ori Franco Zeffirelli

Concert-gală de zile mari, cu o celebritate mondială, programat la Opera Națională Română din Iași (ONRI)! După succesul uriaș avut cu spectacolele ”Rigoletto”, de Giuseppe Verdi, care s-a bucurat de participarea renumitului tenor Ștefan Pop, Opera Națională Română din Iași propune publicului un nou eveniment de mare impact.

Mâine, 6 aprilie 2022, ora 18:30, în Sala Mare a Teatrului Național ”Vasile Alecsandri”, teatrul liric ieșean va găzdui o gală extraordinară, ”Elena Moșuc-30 de ani de carieră”. Elena Moșuc va reveni astfel pe scena de unde a pornit în gloriosul ei drum artistic, care are ca repere teatre celebre ale lumii, precum ”Teatro alla Scala” din Milano, ”Metropolitan Opera House” din New York, ”Royal Opera House” din Londra, ”Opera Bastille” din Paris, ”Wiener Staatsoper”, ”Teatro Regio” din Parma sau ”Opera Zurich”.

Spectacol de zile mari, ce are în prim-plan o celebritate mondială, la Iași

Cetățean de onoare al Iașului, celebra soprană a primit numeroase distincții și premii renumite, între care și prestigiosul ”Oscar della lirica” 2019. Solista de talie internațională a triumfat sub bagheta unor dirijori și regizori de marcă, precum Sir Colin Davis, Nello Santi, ori Franco Zeffirelli. Astfel, mâine, spectatorii vor avea privilegiul de a asculta un recital de arii susținut de Elena Moșuc, precum și câteva duete interpretate de starul mondial împreună cu tenorul Florin Guzgă, coordonatorul artistic al Operei ieșene.

”Suntem extrem de onorați să putem găzdui un eveniment de asemenea anvergură, o gală dedicată Elenei Moșuc. Dumneaei este un adevărat simbol pentru artiștii Operei ieșene, instituția de unde a plecat pentru a cuceri toate scenele lirice de prim rang ale lumii și a intra în istoria operei mondiale. Sunt convins că gala de miercuri va intra în memoria afectivă a Iașului cultural”, a declarat managerul Operei Naționale Române din Iași, Andrei Fermeșanu.

Acesta a mai precizat că Elena Moșuc va rămâne în Iași și după spectacolul de pe 6 aprilie, pentru a susține un masterclass.

Soprana Elena Moșuc s-a născut la Iași și a făcut studii muzicale în orașul natal

Elena Moșuc s-a născut la Iași și a făcut studii muzicale în orașul natal, mai întâi la Școala Populară de Artă ”Titel Popovici”, apoi la Conservatorul ”George Enescu”, actuala Universitate Națională de Arte (UNAGE) ”George Enescu”. Înainte de terminarea studiilor universitare i s-a dat ocazia binemeritată de a apărea pe scena Operei ieșene în roluri complexe și solicitante, precum ”Regina Nopții”, ”Lucia”, ”Gilda și Violetta”.

În 1990 (anul în care a fost admisă la Conservator), ea a câștigat Premiul I la exigentul concurs muzical internațional ”ARD”, organizat la München, iar în anul următor a triumfat și în competiția de la Monte Carlo. La începutul carierei, Elena Moșuc a fost foarte atașată Operei din Zürich, unde și-a dat întreaga măsură a talentului și a dăruirii scenei în roluri diverse și sub conducerea muzicală a unor personalități de primă mărime, precum Nikolaus Harnoncourt, Franz Welser-Moest, Christoph von Dohnányi, Placido Domingo, Vladimir Fedoseyev, Ralf Weikert, Adam Fischer, Marc Minkowski, Marco Armiliato, Paolo Carignani, Michel Plasson, Patrick Fournillier, Nello Santi, Marcello Viotti. Elena Moșuc a fost invitată să cânte pe unele dintre cele mai faimoase scene de operă europene, dar și din Japonia și China.

Totodată, a apărut constant în concerte lirice sub bagheta unor dirijori celebri. Acest spectacol-concert de zile mari, ce are în prim-plan o celebritate mondială, este un prilej special pentru publicul meloman din Iași.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024