Prima pagină » Eveniment-Social » Spectacol caritabil la Teatrul Național din Iași, intitulat „Artiști români pentru artiști ucraineni”

Spectacol caritabil la Teatrul Național din Iași, intitulat „Artiști români pentru artiști ucraineni”

18 mai 2022, 02:00,
Valentin Hutanu, în Eveniment-Social

Echipa de la Teatrul Național din Iași participa cu un Spectacol caritabil intitulat „Masaj”, în regia lui Radu Afrim în campania „Artiști români pentru artiști ucraineni”.

Reprezentația este programată pe 26 mai 2022, de la ora 19:00, la Teatru³. Biletele se achiziționează doar de la Agenția Teatrală (tel. 0232 255999). Uniunea Teatrală din România, în parteneriat cu Worldwide Reading Project și CITD (The Center for International Theatre Development) din Baltimore, a inițiat această campanie de strângere de fonduri, care se va desfășura în perioada 16 mai – 15 iunie.

Teatrul Național (TNI) „Vasile Alecsandri” din Iași se alătură campaniei de strângere de fonduri ” Artiști români pentru artiști ucraineni” cu spectacolul „Masaj”, cea mai recentă producție a regizorului Radu Afrim pe scena ieșeană de teatru. Reprezentația este programată pe 26 mai, de la ora 19:00, la Teatru³. Biletele se achiziționează doar de la Agenția Teatrală (tel. 0232 255999). Uniunea Teatrală din România (UNITER), în parteneriat cu Worldwide Reading Project și CITD (The Center for International Theatre Development) din Baltimore, a inițiat această campanie de strângere de fonduri, care se va desfășura în perioada 16 mai – 15 iunie.

Teatrul Național din Iași este alături de campania-spectacol intitulată „Artiști români pentru artiști ucraineni”

Sumele strânse din vânzarea de bilete, donații și sponsorizări se pot vira în conul special deschis de Asociația UNITER, Fondul Solidaritatea Teatrală, RO22RNCB0072049712860086 BCR, sector 1 București. Sloganul campaniei este „Împreună pentru păstrarea demnității artiștilor și pentru susținerea culturii ucrainene”. În urma propunerii UNITER, 46 instituții culturale de stat și independente au răspuns favorabil apelului de a fi împreună, prin teatru, pentru păstrarea demnității artiștilor și pentru susținerea culturii ucrainene.

Detalii despre programul spectacolelor din campanie pot fi găsite pe site-ul www.uniter.ro,

În perioada 16 mai – 15 iunie, instituțiile de cultură din România și Republica Moldova vor organiza spectacole lectură pe baza a 10 texte scrise de autori ucraineni, după declanșarea războiului din Ucraina (Andrii Bondarenko, Elena Astasieva, Igor Biliț, Irina Gareț, Liudmila Timoșenko, Maxim Kurocikin, Natalia Blok, Natalia Vorojbit, Oksana Savcenko, Tetiana Kițenko), în traducerea Ralucăi Rădulescu, sau vor programa spectacole din repertoriul propriu, donând încasările. Miza este aceeași: sprijin financiar pentru artiștii ucraineni care trec acum prin momente teribile. Detalii despre programul spectacolelor din campanie pot fi găsite pe site-ul www.uniter.ro, pe site-urile teatrelor partenere și pe www.mystage.ro. „Masaj” are un scenariu, regie și univers sonor: Radu Afrim, asistent de regie: Marian-Alexandru Chiculiță, scenografie: Irina Moscu, coregrafie: Alice Veliche, pregătire și aranjament muzical: Diana Roman. Distribuție: Horia Veriveș, Pușa Darie, Ada Lupu, Dumitru Năstrușnicu, Cosmin Maxim, Mălina Lazăr, Ionuț Cornilă, Livia Iorga, Diana Chirilă, Marian – Alexandru Chiculiță, Alexandru Bodron, Robert Agape, George Gușuleac, Flavius Grușcă, Cezar Ichim.

Foto: Iulian Ursachi. Așadar, Teatrul Național din Iași, face parte din campania cu un spectacol intitulat „Artiști români pentru artiști ucraineni”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *