Prima pagină » Eveniment-Social » Spectacol care investighează sistemul de sănătate din România și criza sanitară actuală, la „Uzina cu Teatru” a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași
Spectacol care investighează sistemul de sănătate din România și criza sanitară actuală, la

Spectacol care investighează sistemul de sănătate din România și criza sanitară actuală, la „Uzina cu Teatru” a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași

18 nov. 2021, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Un spectacol care investighează sistemul de sănătate din România și criza sanitară actuală este programat marți, 30 noiembrie 2021, de la ora 19:00, la Sala „Uzina cu Teatru”, a Teatrului Național „Vasile Alecsandri”, din Iași. Astfel, Stagiunea de Teatru Politic și Asociația O2G prezintă „Capete înfierbântate 2020”, o piesă despre consecințele dureroase ale unor politici publice care privilegiază, inclusiv în domeniul sănătății. Este reliefată perspectiva relației public-privat, cu accent pe actuala criză sanitară provocată de SARS-CoV-2

Spectacolul „Capete înfierbântate 2020”, o piesă despre consecințele dureroase ale unor politici publice care privilegiază, inclusiv în domeniul sănătății, este programat marți, 30 noiembrie 2021, de la ora 19:00, la Sala „Uzina cu Teatru” a Teatrului Național (TNI) „Vasile Alecsandri”, din Iași.

Acesta este în regia lui David Schwartz și are ca temă o investigare a sistemului de sănătate din România și criza sanitară actuală. Autori: Mihaela Michailov și David Schwartz, scenografia: Irina Gâdiuță, mișcarea scenică: Mihai Mihalcea, muzica: Maria Sgârcitu și Teodora Retegan, colaboratoare documentare: Dora Constantinovici.

Stagiunea de Teatru Politic vorbește despre prezent dintr-o perspectivă istorică și critică

Din distribuția „Capete înfierbântate 2020” fac parte: Alexandru Potocean, Oana Rusu, Maria Sgârcitu și Teodora Retegan. Durata spectacolului este de 2 ore și 10 minute (fără pauză). Vârsta recomandată: peste 12 ani. Astfel, Stagiunea de Teatru Politic și Asociația O2G prezintă acest spectacol despre consecințele dureroase ale unor politici publice care privilegiază, inclusiv în domeniul sănătății, profitul și logica eficientizării cu orice preț în defavoarea interesului public și a medicinei sociale.

În cheie tragi-comică, spectacolul investighează sistemul de sănătate din România, din perspectiva relației public-privat, cu accent pe actuala criză sanitară provocată de SARS-CoV-2, analizând cauzele vulnerabilizării sistemului medical, demantelarea serviciilor publice și efectele distrugerii statului social, pericolele reducerii cheltuielilor și privatizării în sănătate. Stagiunea de Teatru Politic vorbește despre prezent dintr-o perspectivă istorică și critică, ce evidențiază conflicte, tensiuni și contradicții.

Spectacolul, la cea de-a VI-a ediție a Proiectului „UnderAct – Program de rezidențe și mobilitate artistică” și Kontakt

Spectacolele își propun să chestioneze, să provoace și să-și asume poziții incomode în raport cu discursul dominant, să adreseze frontal problemele sociale și economice și să analizeze cauzele și dinamicile acestor probleme. Începând din 2013, Stagiunea de Teatru Politic s-a desfășurat anual în București, sub diverse formate și în diferite spații: Platforma, Teatrul LUNI de la Green Hours, Centrul Replika sau Macaz Teatru Coop.

Spectacol invitat în cadrul celei de-a VI-a ediții a Proiectului „UnderAct – Program de rezidențe și mobilitate artistică” și Kontakt, implementat de FaPt – Fabrica de Artă și Producție Teatrală în parteneriat cu Centrul Cultural German Iași/Deutsches Kulturzentrum Iași și Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și Goethe-Institut București. Biletele pot fi luate de la Agenția Teatrală Iași, teatrulnationaliasi.ro, entertix.ro și myticket.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2024
25 decembrie 2024