Prima pagină » Actualitate » Spectacol aniversar al Ansamblului „Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași, pe scena Teatrului Luceafărul

Spectacol aniversar al Ansamblului „Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași, pe scena Teatrului Luceafărul

30 nov. 2019, 13:01,
BZI.ro, în Actualitate

Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași împlineşte un an de activitate, ocazie cu care, vineri seară, pe scena Teatrului Luceafărul, a susținut spectacolul aniversar „Mândră zi de sărbătoare”, eveniment la care au participat și consilierii județeni.

„A trecut, iată, un an, de când tot pe această scenă îi prezentăm pe acești artiști drept parte a Ansamblului Artistic Profesionist ‘Constantin Arvinte’. Mă bucur că, la fel ca la primul concert, din nou alături de noi este maestrul care a acceptat să ne facă onoarea ca ansamblul să îi poarte numele.

România are o bogată și diversă cultură, tradițiile populare românești rămân tezaurul nostru cel mai de preț, care trebuie transmis mai departe generațiilor ce ne vor urma. Cunoaşterea locurilor natale prin prisma istoriei locale este un lucru important pentru copiii de astăzi, oamenii de mâine. Întoarcerea la vatra străbună conturează caractere.

Cei care duc mai departe cântul popular, acești tineri frumoși care urcă pe scenă, nu fac alteva decât să arate cu adevărat dragostea vie și devotamentul pe care îl au față de locul natal, față de obârșie. Sunt convins că artiștii vor face din asta o misiune și vor ști să valorifice oriunde în lume frumoasele creații din zestrea folclorică a județului Iași. Avem profesioniști care sunt cu adevărat demni de portul popular.

Urez succes pe mai departe și viață lungă acestui frumos Ansamblu!”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean, prezent la concertul aniversar.

Invitați speciali la acest spectacol aniversar au fost Constantin Enceanu, Cornelia și Lupu Rednic și Adriana Ochișanu.

Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” a debutat pe marea scenă în ultima zi de noiembrie a anului trecut, într-un spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *