Prima pagină » Sanatate » Specii de aloe vera otrăvitoare. Care specii de aloe vera sunt comestibile și care sunt pentru tratament

Specii de aloe vera otrăvitoare. Care specii de aloe vera sunt comestibile și care sunt pentru tratament

01 apr. 2021, 13:18,
în Sanatate

Aloe reprezintă o familie de plante suculente cu aproape 500 de specii sau varietăți. Dintre acestea, doar câteva sunt bune pentru consum, restul speciilor de aloe vera fiind otrăvitoare.

Aloe Vera este o plantă ușor de crescut chiar și în apartament, în dreptul unei ferestre cu multă lumiă. Aceasta are un randament bun atât în condiții de cultură, cât și crescută în apartament.

Fiind o plantă suculentă este extrem de rezistentă la secetă și rezistă și la temperaturi scăzute de până la -2 °C. Amplasată în zone prea umbrite sau prea răcoroase, planta devine slăbită și poate fi sensibilă la boli.

Aloe Vera nu tolerează bine apa ce rămâne în recipientele de cultură deoarece prea multă apă duce la o degradare rapidă a plantei.

Specii de aloe vera otrăvitoare: Ce diferențe sunt față de aloe vera comestibilă

De cele mai multe ori, varietatea medicinală și comestibilă de aloe vera este confundată cu aloe vera denumită chinensis sau chinezească. Această varietate are frunzele mai înguste, mai subțiri, de o culoare verde spre bleu și sunt pline de puncte gălbui pe toată suprafața lor.

Acest soi de aloe vera nu este comestibil, dar sucul ei poate fi folosit pentru mici iritații ale pielii, deși nu are aceleași proprietăți ca ale plantei de aloe medicinală.

Mai mult, la această varietate frunzele tinere și cele mature sunt de aceeași culoare și au aceleași puncte galbene, spre deosebire de aloe medicinală la care frunzele mature devin mult mai mari și își pierd punctele galbene.

N este indicat să cunsumați varietățile care nu sunt comestibile, deoarece unele dintre ele pot provoca dureri de stomac, arsuri și diaree.

Aloe vera comestibilă sau barbadensis are frunze late și groase, foarte cârnoase, de culoare gri-verzuie. Florile sunt galbene, iar frunzele tinere din vârf aud mici pete gălbui care dispar pe măsură ce acestea cresc, se lățesc și se maturizează.

Frunzele mature pot fi folosite în scop medicinal au o culoare uniformă.

Aceasta este versiunea de aloe vera cea mai cultivată, recomandată atât pentru uz intern cât și pentru uz extern.

Specii de aloe vera pentru tratament

Beneficiile plantei de aloe vera sunt multiple, fiind folsoită atât pentru uz intern, dar și pentru uz extern, ca gel sau cremă.

Gelul de aloe are efect antiinflamator, antiseptic, de detoxifiere, de stimulare a producției de collagen. Este folsoit cu success în medicina naturistă, cât și în cosmetică.

Aloe vera conține aminoacizi, minerale, vitamine, enzime, proteine, polizaharide și componente biostimulatoare.

Principalele substanțe cu acțiune atioxidantă din aloe vera sunt manganul, cuprul, seleniul, vitaminele A, B4, B9, B12, C și E și cisteina, un aminoacid folosit în activarea globulelor albe și în vindecarea rănilor.

Antioxidanții neutralizează radicalii liberi, oprind dezvoltarea unor boli cardiovasculare sau Alzheimer. Antioxidanții încetinesc procesul de îmbătrânire celulară.

Aloe vera conține 6 agenți antiseptic, ce au acțiune inhibitoare asupra ciupercilor, bacteriilor și virușurilor.

Aloe vera poate fi folosită pentru sistemul imunitar, având un rol important în activarea răspunsului sistemului imunitar al organismului.

Aloe vera contribuie la îmbunătățirea funcției cerebrale și cognitive. În plus, conține enzime care ajută la descopunerea grăsimilor și zaharurilor, ajutând în felul acesta procesul de digestie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`