Prima pagină » National » Specialistul Octavian Jurma, reacţie dură la adresa premierului Florin Cîțu: Nu, nu toți românii vor simți beneficiile creșterii economice. Tic, tac, un român a murit până ai terminat de citit
Specialistul Octavian Jurma, reacţie dură la adresa premierului Florin Cîțu: Nu, nu toți românii vor simți beneficiile creșterii economice. Tic, tac, un român a murit până ai terminat de citit

Specialistul Octavian Jurma, reacţie dură la adresa premierului Florin Cîțu: Nu, nu toți românii vor simți beneficiile creșterii economice. Tic, tac, un român a murit până ai terminat de citit

18 oct. 2021, 09:31,
în National

Specialitul Octavian Jurma are o reacţie dură la adresa premierului Florin Cîțu care a declarat recent că toţi romanii vor simţi creșterea economică. Jurma menţionează faptul că nu toţi romanii vor fi părtași pentru că nu toţi romanii vor mai fi în viață în 2022.

Declaraţiile vin în contextul în care în România se moare pe capete din cauza pandemiei de COVID-19, iar specialiştii îl contrazic pe Florin Cîțu care nu ia măsuri mai duri de restricţie.

Octavian Jurma consideră că nu toţi românii vor mai fi în viață pentru a simţi creșterea economică invocată de premierul Florin Cîțu

Într-o intervenţie făcută, specialistul Octavian Jurma trage un semnal de alarmă şi îi explică premierului demis, Florin Cîțu despre faptul că nu toţi romanii vor simţi beneficiile creșterii economice invocată de acesta. Unii dintre români vor fi morţi:

„Nu, nu toți românii vor simți beneficiile creșterii economice. Pentru că zeci de mii de români nu vor mai fi în viață să le simtă chiar dacă ar fi adevărate. Înainte de a simți beneficiile economice, cel puțin 200.000 de români vor simți gheara morții sfârtecând plămânii și trupul lor lăsându-i cu sechele pe viață. Cel puțin 20.000 nu vor mai simți nimic în decembrie. De sărbători doar absența lor va fi simțită de cei dragi.

Copii lăsați fără părinții. Părinți lăsați fără copii. Mămici ucise cu copilul lor în burtă. Elevi și profesori uciși în numele educației. Familii întregi ucise într-o săptămâna…De ce? Pentru ce? Ce beneficii economice justifică risipă această inumană de viață? De ce suntem singură țară din lume care își ucide cetățenii pentru bani?”, se întreabă epidemiologul pe pagina sa de socializare

Creşterea economică va fi făcută cu distrugerea sistemului sanitar, susţine Jurma

În continuarea postării, specialistul consideră că nu este normal ca marea creștere economică să fie făcută cu distrugerea sistemului sanitar din România. Octavian Jurma oferă o statistică dureroasă, o statistică ce face referire la numărul de morţi din țară. Așadar, un roman moarte la fiecare 4 minute:

„Ei ne-au cerut votul că să guverneze în numele nostru spre binele nostru și vreau să știu unde e binele românilor care mor acum în cadența de metronom, câte unul la fiecare 4 minute. Tic, tac, un român a murit până ai terminat de citit. Fiecare vorbă aruncată în vânt este o viață aruncată în vânt. Fiecare zi amânată sunt 400 de vieți curmate.

PS. Până în decembrie se va alege praful de creșterea asta economică, pentru că nu poți avea creștere economică când îţi distrugi sistemul de sănătate publica pentru asta. Criza sanitară, va deveni criza umanitară şi criza umanitară va deveni criză economică. Incredibil cata minte au cei care ne conduc cu entuziasm spre prăpastie”, a spus epidemiologul Octavian Jurma

Florin Cîțu nu ascultă de sfatul specialiştilor care doresc un lockdown

Florin Cîțu a fost avertizat, de mai mult timp și de numeroşi specialişti că pandemia poate fi stăpânită, în contextul actual, doar cu un lockdown sau cu o carantină. De exemplu, INSP a propus carantinarea Bucureștiului şi a judeţului Ilfov, lucru care nu a fost considerat a fi viabil de către premierul demis.

„Nu, în acest moment, nu luăm în considerare această măsura. Dar ne uitam la alte măsuri care să împiedice răspândirea acestui virus. Am discutat cu Ministrul Sănătății, măsura de a impune certificatul verde pentru toate activităţile din România. Dacă vrem ca România să fie în continuare deschisă aceasta este o măsură potrivită”, a spus Florin Cîțu.

Un alt specialist, Doina Zoicăi, a oferit aceleaşi argumente dar fără succes pentru politicul din România.

„Este un moment absolut critic, nu neapărat din cauza incidenţei, ci pentru că înregistrăm 400 de decese zilnic. În Bucureşti şi Ilfov s-a depăşit de ceva vreme gradul de incidenţă de la care era necesară carantinarea. Ştiu, nu este uşor să impui o astfel de măsură incomodă pe fondul gradului de complianţă al populaţiei şi într-o zonă în care activităţile economice, politice şi culturale au o asemenea intensitate.

Dar este obligatorie. Repet, incidenţa a depăşit de mult cota la care erau obligatoriu de luat asemenea măsuri în Bucureşti-Ilfov. Oricum, pentru a fi eficientă, această decizie de carantinare a Capitalei şi a zonelor limitrofe este necesară pentru cel puţin 14 zile”, a atras atenţia Doina Azoicăi, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, potrivit sursei citate.

Marea creștere economică dăunează grav buzunarelor romanilor

Totuşi, marea creștere economică invocată de premierul Florin Cîțu pare să nu fie una bună pentru buzunarele romanilor. Mugur Isărescu dar şi alţi specialişti susţineau că din cauza inflaţiei creşterea salariului s-a anulat, iar produsele alimentare se vor scumpi considerabil:

Am punctat şi trimestrul III şi trimestru IV, sfârşit de trimestru ca să vedeţi că aceşti 5,6% nu este o noutate. Nu este o prognoză că preţurile vor creşte de acum înainte. Prognoza noastră este că prin eforturi, inclusiv în domeniul monetar, vom reuşi să ţinem preţurile undeva între 5 şi 5,5%. Mă refer la indicele preţurilor de consum. Deci creşterile din toamnă vor fi foarte mari. Pentru sfârşitul anului următor datorită faptului că dispare şi efectul de bază din în ianuarie cu electricitatea şi cel din vară cu gazele naturale prognoza noastră este indicele preţurilor de consum coboară la 3,4%”, a spus Mugur Isărescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 noiembrie 2024
27 noiembrie 2024