Prima pagină » Local » Specialiştii susţin că piața imobiliară va exploda în 2022! Iașul în topul orașelor atractive din punct de vedere al investițiilor
Specialiştii susţin că piața imobiliară va exploda în 2022! Iașul în topul orașelor atractive din punct de vedere al investițiilor

Specialiştii susţin că piața imobiliară va exploda în 2022! Iașul în topul orașelor atractive din punct de vedere al investițiilor

15 dec. 2021, 07:57,
în Local

În pofida pandemiei de COVID-19, piața imobiliară din România o duce din ce în ce mai bine. Din aceste considerente şi pentru că cererea rămâne mai mare decât oferta, specialiştii susţin faptul că piața imobiliară va exploda în 2022. Așadar, chiar dacă în aceste momente, datorită sărbătorilor de iarnă, totul a stagnat, specialiştii menţionează că acest aspect se va schimba începând cu anul 2022. Ca de fiecare dată, Iașul rămâne în topul orașelor atractive.

Cătălin Priscorniţă, CEO Blitz susţine, pentru adevărul.ro faptul că preţurile pentru un metru pătrat vor atinge maximuri istorice începând cu anul care urmează.

 

Specialiştii susţin că piața imobiliară va exploda în 2022

Conform datelor colectate de la specialişti se prevede un an 2022 care va aduce adevărate preturi istorice pe piaţa imobiliară. Conform acestora, apartamentele vor avea creșteri constante a valorilor mai ales în contextul în care cumpărătorii caută să migreze spre periferie şi au nevoie de un spaţiu mai generos. Scumpirile din industria de construcţii duc şi ele la ridicarea preţului la metru pătrat.

După ce, pe tot parcursul lui 2021, creşterile au fost importante şi progresive, de la lună la lună, trendul crescător se va intensifica anul viitor la nivelul întregii industrii imobiliare.

” Pe sfârşit de an, vorbim de o uşoară stagnare în dinamica tranzacţională, ca urmare a perioadei apropiate de Sărbători, însă, începând cu luna ianuarie 2022, trendul va fi din nou unul crescător şi, potrivit analizelor noastre, preţurile pe metru pătrat vor atinge maxime istorice, a spus Cătălin Priscorniţă, CEO Blitz, potrivit adevărul.ro

 

”Cauzele creşterii preţurilor sunt inflaţia şi banii din piaţă uşor de accesat. În plus, criza materiei prime a generat scumpirea materialelor de construcţie, ceea ce a dus, în cele din urmă, la creşterea costurilor dezvoltatorilor imobiliari.”

Iașul rămâne în topul orașelor atractive din punct de vedere al investiţiilor imobiliare

Prețurile la locuințele din Iași au crescut în ultima perioadă foarte mult, spun specialiștii în imobiliare, care explică faptul că scumpirea materialelor de construcții influențează prețul final al locuinței. Metrul pătrat pentru apartamente s-a scumpit cu câteva sute de euro, iar casele se vând mai scump cu câteva mii de euro față de anul 2020.

„Prețurile au luat-o razna. Peste tot în Iași prețurile la apartamentele noi au crescut cu cel puțin 200 de euro, chiar și la cele vechi. S-au dublat prețurile materialelor de construcții. La Royal Town, în Copou, un apartament se vinde cu 1.400-1.500 euro pe metru pătrat. La fel de scump este și în zona Moară de Vânt, unde dezvoltatorii au pus în plus 300-400 de euro pe metru pătrat. În blocurile noi din CUG, Bucium, peste tot au crescut prețurile. În Centrul Civic, prețul este de 2.000 de euro pe metru pătrat. La dezvoltator e de 1.850 de euro. Acum, clienții sunt puțin șocați când văd prețurile, dar mulți dintre ei cumpără apartamentele”, susține Ana Maria Roșca, consilier imobiliar.

Așadar, în municipiul din nord-estul țării apartamentele din zona centrală și cea ultracentrală au o valoare medie de listare de 1.650 de euro pe metru pătrat util, după un avans trimestrial de 3,1% și unul anual de 7,4%. În arealul semicentral, o asemenea locuință este scoasă la vânzare pentru 1.150 de euro pe metru pătrat, după o creștere de 2,1% la trei luni și, respectiv, 5,2% la 12 luni.

În cartierele mărginașe, suma medie solicitată de proprietari este 1.130 de euro pe metru pătrat util, în creștere cu 2,9% față de trimestrul anterior și, respectiv, cu 6,1% față de T3 2020.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2024
25 decembrie 2024