Prima pagină » Actualitate » Specialiştii din România fac greşit testele COVID! Avertismentul unui cunoscut medic român din SUA
Specialiştii din România fac greşit testele COVID! Avertismentul unui cunoscut medic român din SUA

Specialiştii din România fac greşit testele COVID! Avertismentul unui cunoscut medic român din SUA

15 oct. 2020, 13:13,
George Cristian în Actualitate

Un specialist roman stabilit în SUA trage un semnal de alarmă. Medicul dr. Alexie este de părere că specialiştii din România fac greşit testele de COVID. Într-un clip postat de medicul roman explica detaliat cum medicii trebuie să preleveze probele necesare testării.

Numărul persoanelor infectate ar putea creşte exponenţial dacă medicii din România vor continua să facă teste în acest mod.

Dr. Alexia a vorbit despre cum se face corect testul COVID

Într-un clip postat pe o reţea de socializare, doctorul roman stabilit în America explica felul în care specialiştii din România ar trebui să procedeze atunci când recoltează probe pentru testarea COVID-19.

„Am impresia că în România, foarte multe dintre testele COVID se fac prost, nu se fac cum trebuie.

Partea cu bumbac trebuie să ajungă în nazofaringe, în spatele nasului şi în loc să mergem în sus, prin nas, trebuie să mergem orizontal. Trebuie neapărat să faceţi testul corect, uitaţi-vă la dimensiune, pentru că altfel, foarte mulţi din pacienţii cu infecţie vor sta fals-negativ, vor zice că nu sunt infectaţi şi vor continua să propage infecţia.” precizează medicul.

Doctorul consideră că o cauză a creşterii numărului de infectări cu COVID-19 poate fi cauzată şi de testarea greşită a populaţiei. Asltfel, numărul de infecţii va exploda exponenţial în România în următoarele luni”, a tras atenţia dr. Ion Alexie, aflat acum la Las Vegas.

Medicul Ion Alexie este un doctor român infecţionist. Acesta a plecat în anul 1897 din România în Statele Unite ale Americe. Pe lista personalităţilor care au fost tratate de acesta se numără şi celebrul Michael Jackson, dar şi Mihai Nesu.

România se confruntă cu o creștere alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19

Conform ultimei statistici făcută publică de Grupul de Comunicare Strategică, joi, 15 octombrie 2020, pe teritoriul României au fost confirmate ca fiind pozitive un număr de 4,013 cazuri. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.013 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 691 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Distribuția pe județe a acestor cazuri o regăsiți în tabelul de aici. 

România a luat noi măsuri restrictive pentru combaterea pandemiei de COVID

Pe teritoriul României au fost luat o serie de măsuri restrictive. Acestea au scopul de a combate răspândirea pandemiei de COVID. Aşadar, în municipiul Bucureşti, dar şi în Iaşi şi alte localităţi, restaurantele au fost închise. În acest lucru, toate activităţile care îşi desfăşurau activitatea în interior au fost închise. Din aceste considerente, mai multe persoane angajate în HoReCa au început o serie de proteste pentru a trage un semnal de alarmă referitor la impactul economic pe care îl are o asemenea decizie.

În altă ordine de idei, pelerinajul de la Cuvioasa Parascheva din Iaşi a fost interzis. Decizia, ca toate celelalte, a stârnit un val de nemulțumire printre creştinii care doreau să se deplaseze la Iaşi pentru a participa la cel mai mare pelerinaj din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *