Specialiștii au premiat proiectul unui dezvoltator imobiliar din Iași! Peste 100 de case vândute și 50 în construcție – FOTO/ VIDEO

28 oct. 2019, 04:00
Ciprian Boaru, în Local

În prezența arhitecților din toată țara, proiectul Cubic Village a fost premiat la finalul săptămânii trecute. „Cubic Village este situat pe una dintre cel mai frumoase coline ale Iașului, în zona Popas Păcurari – Rediu, și oferă o vedere panoramică impresionantă asupra orașului, fiind totodată locul ideal pentru cei care doresc să se bucure de liniște, departe de agitația urbană, un cartier de locuințe, construite în stil minimalist, dar și elegant, în același timp”, se arată în descrierea proiectului. Radu Băcăoanu, beneficiarul proiectului, anunță și alte surprize

Unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari din Iași a participat cu un proiect imobiliar, deja consacrat, la Bienala de Arhitectură Iași, ce s-a desfășurat în perioada 11-26 octombrie în complexul Palas. Proiecte din toată Moldova au fost jurizate de membrii Ordinului Arhitecților din România (OAR). La secțiunea 1 – Arhitectură Rezidențială a fost prezent și proiectul omului de afaceri Radu Băcăoanu. Proiectul de case Cubic Village, din comuna Valea Lupului, a primit „mențiune” din partea juraților.

„Condițiile pe care le punem la dispoziție sunt aceleași ca în oraș. Este o alternativă pentru tinerii activi. Printre clienți avem medici, it-iști, judecători. Tot cartierul este asfaltat, utilitățile sunt trase de noi. Premiul acordat este cea mai mare bucurie pentru un dezvoltator. Pe lângă succesul din vânzări, vine și acest premiu acordat de un juriu prestigios, sub egida Ordinului Arhitecților din România. Este o recunoaștere extraordinară. Mulțumesc arhitecților și colaboratorilor”, a declarat Radu Băcăoanu.

La premiere a fost prezent și primarul Mihai Chirica, care a felicitat soluțiile arhitecților. Arhitecții ieșeni nu au făcut parte din juriu în momentul în care au fost analizate proiectele locale.

Proiectul continuă

Proiectul Cubic Village nu se află la final. Totul a început în 2017 cu o suprafață de 30.000 de metri pătrați. Deja au fost date în folosință 110 case, urmând ca anul viitor să fie finalizate încă 50. Casele sunt spațioase, având suprafețe utile între 120 – 150 mp. Prețurile variază între 80.000 și 98.000 euro. Dezvoltatorul Radu Băcăoanu vrea să dezvolte proiecte similare și în zone precum Bucium și Copou.

„Cubic Village este situat pe una dintre cel mai frumoase coline ale Iașului, în zona Popas Păcurari – Rediu, și oferă o vedere panoramică impresionantă asupra orașului, fiind totodată locul ideal pentru cei care doresc să se bucure de liniște, departe de agitația urbană, un cartier de locuințe, construite în stil minimalist, dar și elegant, în același timp. În fircare dintre case, elementele funcționalității moderne se îmbină cu esteticul și cu nevoile vieții contemporane. În mod inovator, construcția oferă spațiului de locuit o nouă perspectivă și o nouă dimensiune. Suprafețele capătă forme nebănuite, camerele cunosc o altă aranjare, ferestrele mari creează o atmosferă plăcută”, se arată în prezentarea Cubic Village.

Primul proiect premiat

Radu Băcăoanu a colaborat cu o echipă de arhitecți condusă de către Adrian Tudorache.

„Este o onoare pentru noi. Ne bucurăm că ideile investitorului s-au regăsit în conceptul nostru. A fost o categorie pentru proiectele finalizate. Din câte știu, nu au mai fost acordate astfel de premii pe plan local. Conceptul de Cubic Village se va extinde și, spunem noi, că vom oferi o surpriză plăcută”, a subliniat arhitectul Adrian Tudorache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *