Specialiști din țară și din străinătate s-au întrunit la Iași, la cea de-a 47-a ediție a Congresului Internațional al Societății Române de Neurochirurgie!

29 sept. 2022, 02:00,
Codruța Șoroagă, în Local

La Iași, a început cea de-a 47-a ediție a Congresului Internațional al Societății Române de Neurochirurgie. Evenimentul este coroborat cu a 26-a ediție a Cursului Francez de Neurochirurgie, precum și cu a 4-a ediție a Congresului Național de Neuroștiințe Moderne din România. În acest an, președintele congresului este conf. univ. dr. Lucian Eva, manager general al Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”

Comitetul științific și de organizare a evenimentului este compus din Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” și Societatea Română de Neurochirurgie. Cu ocazia ediției cu numărul 47, tematica generală a congresului va acoperi întregul domeniu al neurochirurgie și al neuroștiințelor, punând accent pe cele mai recente progrese din fiecare domeniu.

La Iași, s-a dat startul celei de-a 47-a ediții a Congresului Internațional al Societății Române de Neurochirurgie!

Lucian Eva

În acest an, președintele congresului este conf. univ. dr. Lucian Eva, manager general Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu”

În cadrul lucrărilor celui de-al 47-lea Congres al Societății Române de Neurochirurgie vor fi susținute prezentări care vor încerca abordarea următoarelor teme de discuții: Neuro-Oncologie, Neurochirurgie Vasculară, Neurochirurgia Coloanei Vertebrale, Neurochirurgie Funcțională, Neurochirurgie Pediatrică, Neuro-Radiologie, Neuro-Robotică, Radiochirugie Stereotactică (SRS), Neuro-Oftalmologie, Chirurgia Epilepsiei și Tineri Neurochirurgi. La acestea se adaugă și alte teme propuse de lectori.

„Organizarea, în Iași, a celui de-al 47-lea Congres al Societății Române de Neurochirurgie reprezintă o confirmare că orașul a devenit un adevărat centru de excelență în domeniul neurochirurgiei și încă o dovadă că NEUROȘTIINȚA și NEUROEXCELENȚA sunt preocupări constante la Iași.

Suntem onorați să găzduim cel de-al 47-lea Congres al Societății Române de Neurochirurgie, coroborat cu al 26-lea Curs de Neurochirurgie Francofonă și cu al 4-lea Congres Național de Neuroștiințe Moderne în Iași, orașul celor 7 coline, unul dintre cele mai vechi din România, un important centru economic, medical, academic și cultural.

Primul serviciu de neurochirurgie din România a fost înființat în Iași pe 1 ianuarie 1933. Orașul Iași este, în prezent, unul dintre principalele centre de neurochirurgie din România, având multiple secții de neurochirurgie, atât în sistemul sanitar public, cât și în cel privat”, se arată în prezentarea evenimentului.

Conf. univ. dr. habil. Horia Pleș: „Sunt sigur că excelența academică a lucrărilor va contribui ca acest eveniment să fie unul cu adevărat memorabil!”

Horia Ples

Cu prilejul celei de a 47-a ediții a Congresului Internațional al Societății Române de Neurochirurgie, la Iași, vor conferenția specialiști în domeniu atât din România, cât și din străinătate, accentul fiind pus pe inovațiile în domeniul neurochirurgie

Cu prilejul celei de-a 47-a ediții a Congresului Internațional al Societății Române de Neurochirurgie, la Iași, vor conferenția specialiști în domeniu atât din România, cât și din străinătate, accentul fiind pus pe inovațiile din neurochirurgie.

„La ediția din acest an a Congresului Societății Române de Neurochirurgie vor fi alături de noi cei mai buni specialiști din România, dar și din străinătate, în domeniile neurochirurgiei și neuroștiinței pentru a ne împărtăși cu generozitate din propria lor experiență. Dorim să avem un dialog constructiv în care «noul» să fie principalul reper. Sunt sigur că excelența academică a lucrărilor va contribui ca acest eveniment să fie unul cu adevărat memorabil și că vom avea privilegiul de a descoperi aici, la Iași, nu numai pagini marcante de istorie, ci și o tradiție remarcabilă a școlii românești de neurochirurgie. Sperăm ca acest eveniment să fie o nouă ocazie bună pentru amintiri frumoase, prietenii mai puternice, noi legături naționale și internaționale, un moment bun și un prilej optim pentru schimbul de cunoștințe pentru a genera noi idei, concepte, strategii și abilități practice în neurochirurgie și neuroștiințe la nivel național și internațional, în beneficiul pacienților și prestigiul neurochirurgiei și neuroștiinței”, a precizat conf. univ. dr. habil. Horia Pleș, președinte al Societății Române de Neurochirurgie.

Congresul Internațional al Societății Române de Neurochirurgie este creditat cu 24 de credite EMC de către Colegiul Medicilor din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *