Prima pagină » Cancan ultimă oră » Speak se confruntă cu o afecțiune ce poate lăsa urmări majore în ceea ce privește aspectul fizic. Despre ce este vorba

Speak se confruntă cu o afecțiune ce poate lăsa urmări majore în ceea ce privește aspectul fizic. Despre ce este vorba

31 iul. 2024, 22:40,
BZI.ro, în Cancan ultimă oră

Speak se confruntă cu o afecțiune ce poate lăsa urmări majore în ceea ce privește aspectul fizic. Artistul duce o luptă cu tricotilomanie, o boală ce are mai mulți factori declanșatori importanți. Pe rețelele de socializare, acesta a vorbit despre problema sa și a tras un semnal de alarmă.

Speak, unul dintre cei mai îndrăgiți artiști de la noi din țară a vorbit deschis despre probleme cu care se confruntă și care îi pot afecta aspectul fizic. O dată la ceva timp, cântărețului i se declanșează un tic ce este foarte dăunător pentru el.

Cu ce afecțiune se confruntă Speak

Speak este prezent în viața mondenă de mulți ani având un public numeros ce îl apreciază. De cele mai multe ori preferă să fie sincer și să vorbească deschis despre problemele cu care se confruntă ce îi pot fi dăunătoare pe termen lung.

Cântărețul se confruntă cu tricotilomanie, o afecțiune pe care nu o poate controla și se declanșează o dată la ceva timp, după perioadele stresante din viața sa. Presupune smulgerea necontrolată a firelor de păr, în special din barbă, fără să existe o cauză în acest sens.

Pe rețelele de socializare a povestit fanilor săi despre afecțiunea cu care se confruntă, cât și care sunt caracteristicile sale, într-un mod cât mai explicit.

Ce este tricotilomania

Tricotilomania este o tulburare psihiatrică caracterizată printr-o nevoie compulsivă de a-ți smulge propriul păr. Această afecțiune face parte din spectrul tulburărilor obsesiv-compulsive și este clasificată sub categoria tulburărilor de comportament repetitiv focalizat pe corp.
Caracteristici ale tricotilomaniei:

Nevoia compulsivă de a smulge părul: Persoanele cu tricotilomanie simt o dorință intensă și repetitivă de a smulge părul de pe scalp, sprâncene, gene sau alte zone ale corpului.

Tensiune crescută înainte de smulgerea părului: Aceasta este adesea urmată de o senzație de ușurare sau plăcere după smulgere.

Deteriorarea vizibilă a părului: Smulgerea repetată a părului duce la pete vizibile de chelie, rarefierea sprâncenelor sau genelor și alte probleme estetice.

Există mai multe cauze ce pot declanșa această afecțiune cum ar fi genetica, factori biologici unde sunt prezente dezechilibrele neurochimice, factorii psihologici urmați de perioade de stres sau mediul care poate cuprinde tensiuni familiale sau presiuni sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *