Spațiul dintre cadă și perete. Chiar și un spațiu mic între cadă și perete poate fi cauza mucegaiului și a umezelii din această încăpere.
Multă lume se confruntă cu problema spațiului dintre cada de baie și perete. Și aceasta deoarece de aici provin o serie de consecințe precum: mucegai, scurgeri de apă, miros neplăcut de umezeală, vecini nemulțumiți că au fost inundați.
Spațiul dintre cadă și perete
În cele ce urmează vă oferim câteva sfaturi pentru a acoperi eficient aceste spații, astfel încât să scăpați de orice problemă.
Soluții pentru o bună izolare
Chit pentru izolații – Acesta reprezintă cel mai accesibil mod pentru spațiile nu foarte mari. Chitul are în compoziția să anumiți compuși care îndepărtează mucegaiul. Acesta se lipește pe suprafața curată și uscată după ce scoateți în prealabil banda de protecție. Puteți aplica adeziv suplimentar dacă nu aveți încredere în lipiciul de fabrică.
Silicon ermetizant – Metoda e potrivită pentru spațiile înguste. Înainte să aplicați siliconul, curățați și uscați rosturile. Apoi aerisiți bine camera, pentru că în timpul aplicării se împrăștie în aer unele substanțe toxice. Pentru ca liniile să fie cât mai drepte,folosiți o bandă adezivă pentru construcții.
Spumă poliuretanică – Reprezintă cea mai simplă metodă de izolare, iar tot ce trebuie să faceți este ca, după ce ați curățat și uscat zonă, să aplicați spumă în spațiul dintre perete și cadă. Apoi, lăsați să se usuce bine. Cel mai important este să alegeți o spumă rezistență la apă.
Ciment – Această metodă e utilă pentru acoperirea spațiilor mult mai mari. După ce ați curățat suprafața, montați un suport special pentru a evita căderea cimentului. Puneți cimentul după ce ați înmuiat spațiul necesar și lăsați să se usuce bine. Deoarece această soluție nu e tocmai estetică, acoperiți cimentul cu glet și faianță.
Etanșatoare ceramice – Această varianta e cea mai estetică, deparece tot ce trebuie sa faceți este sa montați un lipici special pentru faianță, însă eforturile sunt mult mai mari.