Prima pagină » Local » Spații noi de parcare în Iași. Municipalitatea închiriază locuri de parcare de reședință în cartierele Păcurari și Dacia
Spații noi de parcare în Iași. Municipalitatea închiriază locuri de parcare de reședință în cartierele Păcurari și Dacia

Spații noi de parcare în Iași. Municipalitatea închiriază locuri de parcare de reședință în cartierele Păcurari și Dacia

23 iul. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

O nouă serie de locuri de parcare vor apărea în municipiul Iași. Autoritatea locală va închiria o serie de spații în zona cartierului Dacia, procedură care se va desfășura în cursul lunii august 2021. Municipalitatea va închiria și alte spații în zona cartierului Păcurari din Iași

Mai multe locuri de parcare vor fi scoase la închiriat în perioada următoare de către municipalitatea ieșeană. Locurile de parcare vor fi închiriate prin Direcția de Exploatare Patrimoniu (DEP), for aflat în subordinea municipalității ieșene. Procedurile se vor derula prin aplicația de telefonie WhatsApp, toate acestea fiind programate la începutul lunii august 2021.

Locuri de parcare pe strada Tabacului din zona Dacia

O primă procedură pentru locuri de parcare în Iași în cursul lunii august 2021 ține de închirierea unor spații din strada Tabacului, cartierul Dacia.

„Municipalitatea continuă închirierea locurilor de parcare de reședință. Astfel, joi, 5 august, vor avea loc două astfel de proceduri. Prima licitație va avea loc la ora 10:00 și vizează închirierea a șase locuri de parcare, cu numerele 45, 51, 83, 84 și 85, dar și 94, situate în parcarea de reședință din strada Tabacului, nr. 1A. Drept de participare la licitație au locatarii blocurilor 253 – 257”, au transmis reprezentanții municipalității.

Șefii DEP au dat detalii și despre procedura din zona Păcurari.

„A doua licitație va avea loc la ora 11:00 și are ca scop închirierea a două locuri de parcare, având numerele 4 și 5, situate în parcarea de reședință din strada Păcurari, nr. 111. Drept de participare la licitație au locatarii blocurilor 103 și 603 și societățile comerciale cu sediul în imobilele situate la distanțe mai mici de 30 de metri față de parcare. Ambele licitații se vor desfășura prin intermediul aplicației WhatsApp”, au mai transmis reprezentanții municipalității ieșene.

Regulament pentru locuri de parcare în Iași

Municipalitatea a trecut și la reglementarea obținerii locurilor de parcare din Iași. În acest sens a fost introdus în dezbatere publică un nou regulament destinat locurilor de parcare, proiectul urmând a intra apoi în plenul Consiliului Local. Un aspect legat de locurile de parcare ține de faptul că un șofer se poate folosi timp de 16 ore pe zi de spațiul respectiv. Noul regulament prevede și amenzi pentru cei care nu respectă hotărârile impuse de municipalitatea ieșeană.

Tarife noi pentru parcările din municipiul Iași

În cursul anului trecut, municipalitatea ieșeană a stabilit și o nouă serie de tarife pentru locurile de parcare din Iași. Tariful pentru un loc de parcare în centrul Iașului rămâne la 5 lei. De asemenea, tariful lunar de parcare (abonament) pentru un autoturism în parcările longitudinale pe artere de circulație a crescut de la 100 de lei pe lună la 104 lei lunar. Și tariful lunar de parcare (abonament) pentru un autoturism în parcările publice cu plată a crescut de la 140 la 145 de lei. Un abonament lunar pentru microbuze în parcările cu plată din municipiul Iași a crescut de la 300 de lei la 311 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *