Prima pagină » Local » Spargere ca-n filme, dată în buricul târgului! Doi adolescenți au luat cardurile și au dispărut! După ce au făcut cumpărături, s-au întors și au pus dispozitivele la loc!
Spargere ca-n filme, dată în buricul târgului! Doi adolescenți au luat cardurile și au dispărut! După ce au făcut cumpărături, s-au întors și au pus dispozitivele la loc!

Spargere ca-n filme, dată în buricul târgului! Doi adolescenți au luat cardurile și au dispărut! După ce au făcut cumpărături, s-au întors și au pus dispozitivele la loc!

17 oct. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Doi adolescenți vor fi nevoiți să ofere explicații în instanță. Cei doi tineri, de 18 și 19 ani, sunt acuzați că au dat o spargere ca-n filme. Procurorii susțin că Edison Gheorghe și Ionuț Liviu Creionaș trebuie judecați pentru acces ilegal la un sistem informatic

Spargere ca-n filme, dată în buricul târgului! Doi adolescenți au luat cardurile și au dispărut! După ce au făcut cumpărături, s-au întors și au pus dispozitivele la loc!
Cei doi tineri, de 18 și 19 ani, au sperat ca proprietarul să nu observe faptul că i-au dispărut banii. Însă cei doi adolescenți nu au avut noroc, fiind prinși până la urmă de oamenii legii.

Edison Gheorghe și Ionuț Liviu Creionaș, acuzați de acces ilegal la un sistem informatic

Procurorii ieșeni i-au trimis ieri în judecată pe Edison Gheorghe și Ionuț Liviu Creionaș. Cei doi adolescenți sunt acuzați, în principal, de acces ilegal la un sistem informatic. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al dosarului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus procurorii și cei doi adolescenți, pentru a putea lua o decizie în acest caz.
Cei doi tineri au intrat în vizorul anchetatorilor în urmă cu câteva săptămâni, după o spargere ca-n filme. Anchetatorii au susținut că Edison Gheorghe (18 ani), alături de un alt tânăr de 19 ani, Ionuț Liviu Creionaș, a spart mașina unui ieșean.

„Un bărbat a sesizat faptul că persoane necunoscute au spart geamul din dreapta-față al autoturismului său, care era lăsat într-o parcare din municipiul Iași. Din mașină au fost sustrași 150 de lei, bani găsiți într-un portofel. De asemenea, au fost furate două carduri bancare cu care ar fi fost efectuate 9 tranzacții, în valoare de 700 de lei. Ulterior, cardurile au fost puse înapoi în autovehicul. După efectuarea cercetărilor de către agenții din cadrul Secției II de Poliție, au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptei, respectiv doi tineri de 18, respectiv 19 ani”, a menționat recent Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Unul dintre cei doi adolescenți, arestat preventiv de către judecătorii ieșeni

La scurt timp de la incident, cei doi adolescenți au fost identificați de către oamenii legii. Pe baza probatoriului administrat în cauză, tânărul de 18 ani, Edison Gheorghe, a fost reținut pentru 24 de ore. Mai apoi, el a fost dus în fața instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis propunerea, dispunând arestarea lui Edison Gheorghe.

„Instanța admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. Ia față de inculpatul Edison Gheorghe, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, acces ilegal la un sistem informatic și efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea, de îndată, a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Edison Gheorghe. Respinge, ca neîntemeiată, solicitarea inculpatului de luare a unei măsuri preventive mai ușoare”, au precizat magistrații de la Tribunalul Iași la acea dată.

Ulterior, adolescentul a contestat decizia primei instanțe. Acum, rămâne de văzut ce vor hotărî judecătorii în acest caz, de spargere ca-n filme, incident petrecut în „buricul târgului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`