Prima pagină » International » Spania trece la registru persoanele care refuză vaccinarea împotriva COVID-19
Spania trece la registru persoanele care refuză vaccinarea împotriva COVID-19

Spania trece la registru persoanele care refuză vaccinarea împotriva COVID-19

29 dec. 2020, 14:06,
în International

Autoritățile din Spania au anunțat că vor realiza un registru cu toate persoanele care refuză vaccinarea împotriva COVID-19. Chiar dacă datele respective nu vor fi publice, ele vor fi împărtășite celorlalte state ale Uniunii Europene.

În Spania, persoanele care vor refuza vaccinarea împotriva COVID-19 vor fi înregistrate. Salvador Illa, ministrul spaniol al Sănătăţii, a declarat că toți cei care nu vor să se vaccineze împotriva noului coronavirus vor fi trecuți într-un registru cu regim special. Mai mult, aceste informaţii vor fi împărtăşite cu celelalte state din Uniunea Europeană.

Spania – registru cu persoanele care refuză vaccinarea

Cu toate acestea, se pare că lista nu va fi accesibilă public sau angajatorilor. Ministrul Illa a precizat într-un interviu acordat postului La Sexta că lista nu va fi accesibilă public sau angajatorilor. Oficialul spaniol a spus că modul în care coronavirusul va fi învins este „să ne vaccinăm toţi – cu cât mai mulţi, cu atât mai bine”.

În Spania, una dintre cele mai afectate ţări europene din cauza COVID-19, vaccinarea nu este şi nu va fi obligatorie, a mai spus el. mai mult, vaccinul, care este produs de Pfizer / BioNTech, este administrat gratuit.

„Ce vom face este un registru, care va fi împărtăşit cu partenerii noştri europeni, al celor cărora le-a fost oferit vaccinul şi care l-au refuzat. Nu este un document care va fi făcut public şi va fi întocmit protejând datele personale.”
Salvador Illa, ministrul spaniol al Sănătăţii

Recensământ al persoanelor care nu vor să se vaccineze

În același interviu, ministrul Illa a mai spus că oamenii vor fi contactaţi de autorităţile regionale cu privire la vaccinare. De asemenea, ministrul a precizat că toți cei care refuză imunizarea au acest drept. Cu toate acestea, există multe voci care susțin că prin aceste tactici, autoritățile spaniole pun presiune pe cei care nu vor să se vaccineze.

„Cei care decid să nu fie vaccinaţi, ceea ce credem că este o greşeală, au acest drept. Vom încerca să eliminăm îndoielile. Vaccinarea înseamnă salvarea de vieţi, este modul în care vom ieşi din pandemia asta”, a mai precizat ministrul Salvador Illa.

Potrivit unui sondaj recent, 28% dintre spanioli au spus că nu vor să fie vaccinaţi împotriva COVID-19. Spania a înregistrat până în prezent un adevărat record de contaminări cu SARS-CoV-2, cu peste 1,8 milioane de îmbolnăviri şi peste 50.000 de decese asociate. Rămâne de văzut cum va evolua sitiuația în Spania referitor la acest registru cu persoanele care refuză vaccinarea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`