Prima pagină » International » Spania se află pe drumul cel bun: A început prima testare pe oameni a unui vaccin anti-COVID-19

Spania se află pe drumul cel bun: A început prima testare pe oameni a unui vaccin anti-COVID-19

16 sept. 2020, 19:30,
Bianca Rebegea în International

În Spania se începe prima testare pe oameni a unui vaccin anti-COVID-19. Procedura a fost efectuată pe 150 de voluntari în două spitale din Madrid. Vaccinul provine de la compania Janssen, din cadrul Johnson & Johnson.

Cele două spitale care au început procedura sunt La Paz şi La Princesa din capitala Spaniei. Compania Janssen lucrează la acest vaccin, iar 150 de voluntari participă la testarea acestuia. Vaccinul se află în faza a doua, fiind verificat de SUA și Belgia cu succes. Faza a doua, care se desfășoară în momentul de față, va dura între 12 şi 14 luni. Apoi, pentu aprobarea finală a vaccinului, este necesară o altă fază, testată în mai multe țări.

Spania se află pe drumul cel bun: A început prima testare pe oameni a unui vaccin anti-COVID-19

Testarea vaccinului are ca scop descoperirea dozei necesare, dar și stabilirea ritmului de administrare a vaccinului pentru crearea anticorpilor COVID-19.

Procedura de testare începe cu separarea voluntarilor în 10 grupuri, care primesc doze mici, mijlocii sau mari. Sunt și persoane care primesc tratament placebo, iar altele sunt vaccinate la un interval de una, doua sau trei luni.

„Vor fi incluşi 75 de voluntari în centrul nostru, dintre care 25 sunt cu vârste peste 65 de ani. Sunt un grup cu risc special pentru că oferă o reacţie imunologică puternică. Şi restul sunt 50 de voluntari de la 18 la 55 de ani. Toţi sunt subiecţi sănătoşi”, a spus Francisco Abad, şeful Serviciului de Farmacologie Clinică de la Spitalul La Princesa Madrid.

O serie de proceduri se află în mâinile voluntarilor.

„Stau o oră cu noi ca să fim siguri că nu există reacţii după injectarea vaccinului şi după o oră se duc acasă. Nu mai trebuie să vină la centru decât peste o săptămână”, a explicat Dolores Ochoa, cercetător principal la Spitalul La Princesa Madrid.

Potrivit testelor realizate până acum pe primate au demonstrat că vaccinul dezvoltat de compania Janssen generează anticorpi capabili să apere plămânii de COVID-19.

Emiratele Arabe Unite anunță un vaccin anti-COVID-19, disponibil pentru personalul medical

Un vaccin anti-COVID-19 a fost aprobat spre utilizare de către personalul medical în Emiratele Arabe Unite. Acesta se află încă în fază de testare.

„Vaccinul va fi disponibil eroilor aflaţi în prima linie (în lupta împotriva pandemiei) şi celor care sunt cel mai expuşi riscului de a contracta virusul”, a scris pe Twitter Autoritatea Naţională de Gestionare a Crizelor şi Dezastrelor (NCEMA).

În luna iulie, Sinopharm, gigantul farmaceutic chinez, a început să testeze un vaccin în Emiratele Arabe Unite.

Există peste 30 de posibile vaccinuri împotriva COVID-19

În speranța opririi pandemiei cu noul coronavirus, în momentul de față sunt testate pe oamenii din întreaga lume peste 30 de posibile vaccinuri împotriva COVID-19.

Testarea vaccinului „Sputnik-V” din Rusia a fost începută pe 40.000 de locuitori ai capitalei, fiind ultima etapă a studiilor clinice anunţată în luna august.

„A treia fază a studiilor clinice continuă (în EAU) sub stricta supraveghere a echipelor medicale”, a spus NCEMA.

„Rezultatele studiilor clinice din ţara noastră sunt pe drumul cel bun şi toate testele au fost încununate de succes până acum”, a subliniat sursa citată.

Conform NCEMA, vaccinul a fost testat pe 31.000 de voluntari din ţară. Aceștia au avut efecte secundare „uşoare şi aşteptate”, iar 1.000 de voluntari cu boli cronice nu au prezentat „nicio complicaţie”.

Anunţul a fost făcut în momentul în care numărul cazurilor de COVID-19 a atins un vârf în ţară, cu 1.007 de cazuri zilnice înregistrate. Până acum, în Emiratele Arabe Unite au fost anunţate peste 80.000 de cazuri de coronavirus, dintre care 399 de decese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *