Spania: 40.000 de societăţi din sectorul hotelier-restaurante şi-au închis definitiv porţile. Din cauza pandemiei de COVID-19, 40.000 de hoteluri și restaurante din Spania s-au închis definitiv. Acestea sunt afectate de deficitul de turiști sau angajați.
José Luis Izuel, președintele federației: „Cele mai sumbre previziuni se vor confirma”
Acest lucru semnifică faptul că 13% din numărul total de restaurante, baruri, cafenele și hoteluri sunt închise în Spania. Fiindcă această țară este una turistică, ce curpinde o multitudine de atracții, acest sector este crucial. Pe de altă parte, nici locuitorii nu se feresec să ia masa în oraș, fapt ce aduce numeroase beneficii financiare statului spaniol.
Conform președintelui federației, José Luis Izuel, până la finalul anului, aproximativ 65.000 de societăți, care fac parte din zona hoteluri-restaurante, ar fi pe punctul de a se închide definitiv, ceea ce semnifică 20% din total.
„Cele mai sumbre previziuni se vor confirma”, afirmă José Luis Izuel, într-o conferinţă de presă.
În condițiile în care frontierele cu Uniunea Europeană s-au redeschis de o lună, în milocul verii, „există puţini turişti în zonele dedicate în întregime turismului”, precum arhipelagul insulelor Baleare unde mai puţin de jumătate din baruri şi restaurante erau redeschise în data de 13 iulie, adaugă José Luis Izuel.
În situațiaîn care munca de acasă este în continuare recomandată de Guvernul de la Madrid, afacerile restaurantelor, cafenelelor și barurilor funcționează la fel de rău și în zonele de birouri ale marilor orașe.
„Telemunca afectează micul dejun, meniul zilei, în special la Madrid”, explică José Luis Izuel, citând felurile de mâncare consumate în mod tradiţional de spanioli care deseori iau micul dejun la cafenea.
Cifra de afaceri ar putea să se reducă la jumătate. Spania: 40.000 de societăţi din sectorul hotelier-restaurante şi-au închis definitiv porţile
În cadrul acestui sector de activitate, cifra de afaceri ar putea să se reducă la jumătate în acest an. Hosteleria de Espana se teme de situația în care vor pierde între 900.000 şi 1,1 milioane de locuri de muncă directe şi indirecte.
Astfel, Hosteleria de Espana speră ca multe fonduri care provin din planul european de relansare economică aprobat marțisă sprijine sectorul de hoteluri și restaurante, care este egal cu 6%n din Produsul Intern Brut al Spaniei şi aproximativ 9% din locurile de muncă. De ajutor în această situație este turismul, care semnifică 12% din PIB-ul statului spaniol.
Guvernul din Madrid a prezentat, la finalul lunii iunie, un plan de susținere a sectorului turistic, care constă în 4,2 miliarde de euro, sumăalcătuită din împrumuturi garantate de stat. Dar sectorul cer măsuri mai drastice: transferuri directe de bani, reduceri de impozite sau vouchere de vacanţă, aşa cum a făcut Italia.
Franța ar putea închide granița cu Spania din cauza pandemiei!
Deoarece industria turismului reprezintă 12% din producția economică, este de înțeles haosul în care se află. Astfel, Madridul este îngrijorat după declarația făcută de premierul francez, Jean Castex, în care menționează că nu exclude posibilitatea ca granița să fie închisă.
După ce cazurile din Catalonia au scăzut în ultimele trei zile, Maroto și-a declarat optimismul în cadrul unui eveniment realizat de agenția de presă Europa Press.
”Să sperăm că datorită acestor date mai bune nu vom fi nevoiţi să închidem graniţa care pentru noi este foarte importantă pentru mobilitatea cu partenerii notri europeni”, a spus ministrul.
De când Spania a ridicat restricțiile naționale acum o lună, s-a aflat în mijlocul revenirii cazurilor de infectare cu noul coronavirus, iar regiunea bogată din nord-estul Spaniei, care se află la graniță cu Franța a fost cea mai afectată.