Prima pagină » Culinar » Spanac la tigaie. O rețetă gustoasă și sănătoasă

Spanac la tigaie. O rețetă gustoasă și sănătoasă

17 mart. 2023, 13:41, 2 ,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim pentru cei de la masă o mâncare cu spanac la tigaie, trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple. Când vine vorba de spanac, gospodinele se întrec în tot felul de rețete savuroase. Mâncarea de spanac este ideală în zilele de post, dar la fel de bine poate fi făcută și în sezonul de primvară pentru a revitaliza organismul. Iată o rețetă gustoasă și sănătoasă cu care îi vei cuceri pe cei dragi.

Spanac la tigaie

Spanacul este o sursă bogate de vitamine necesare organismului, de aceea mâncărurile cu spanac sunt recomandate celor care vor să aibă o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos. Spanacul la tigaie este ușor de preparat, iar dacă adăugăm câteva condimente aromate, succesul culinar va fi garantat.

Spanacul la tigaie poate fi servit împreună cu niște chiftele de soia, dacă îl pregătim de post, dar poate fi asezonat și cu niște orez și o friptură fragedă și suculentă. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. În zilele cu restricții alimentare, pe lângă o mâncare de spanac la tigaie putem face și niște ciuperci umplute de post.

Pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale putem pregăti niște sarmale de post mănăstirești gustoase și aromate, în foi de viță sau de varză. Dacă vrem să ne încântăm papilele gustative cu o mâncare ușoară, sănătoasă și gustoasă, ideal este spanacul făcut la tigaie.

Rețeta cu care vei pregăti un adevărat deliciu

Pentru savurosul spanac la tigaie vom avea nevoie de 500 g de spanac proaspăt, 3 căței de usturoi, 2 linguri de ulei, 20 g de unt, sare și piper după gust.

Mai întâi se alege spanacul, se rup codițele și se spală foarte bine frunzele. Se lasă spanacul la scurs. Într-o tigaie mare se pune un pic de ulei la încins apoi se pune la călit usturoiul mărunțit. Se lasă usturoiul la călit până când acesta capătă o culoare ușor maronie. Se ia usturoiul din tigaie apoi se adaugă spanacul proaspăt la sotat și se amestecă ușor până când acesta se înmoaie și începe să scadă.

După aceea se adaugă sare și piper după gust, apoi se pune în tigaie și untul. Se amestecă ușor pentru ca spanacul să capete savoare, apoi se scoate pe o farfurie. Se pune usturoiul călit și se lasă ușor la răcit. Spanacul la tigaie poate fi servit ca garnitură alături de o friptură fragedă și gustoasă, dar la fel de bine poate fi asezonat cu niște chiftele delicioase.

Spanacul făcut la tigaie are o aromă aparte și este ușor de pregătit. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține un preparat savuros, dar și o garnitură aromată. Rețetele cu spanac sunt diverse și ideale în sezonul de primăvară, când vrem să revitalizăm organismul și să îi asigurăm necesarul de vitamine.

Spanacul făcut la tigaie este gustos, sănătos și poate fi pregătit în zilele de post, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu o mâncare delicioasă. Spanacul poate fi făcut cu orez, simplu, ca garnitură, dar poate fi pus și într-o salată asortată.

Comentarii
  • Mancare de spanac, sănătoasă !!!, fără a mentiona … câte pesticide si chimicale contine spanacul comercializat, care este „sanatatea” pe care o obții sau … substanțele cancerigene !!!???

  • Și, as mai adauga, cred ca, nici un comentariu nu este făcut public !, adică este inutila rubrica „adaugă un comentariu” .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *