Spanacul cu usturoi este un fel de mâncare perfect datorită simplității și gustului acestuia. În mod incredibil, puteți face un aperitiv sau o garnitură surprinzător de gustoasă și sănătoasă pentru carne sau pește în doar 5 minute. Spanacul poșat cu lămâie și usturoi este una dintre acele rețete pe care ar trebui să le aveți mereu în vedere. Cu atât mai mult acum, când tarabele din piață sunt pline de verdețuri.
Cel mai simplu și mai rapid mod de a face spanacul este să îl prăjești cu usturoi în ulei de măsline, adăugând doar sare și piper negru. Țineți cont că rețeta folosește sare grunjoasă. Dacă o înlocuiți cu aceeași cantitate de sare obișnuită, veți săra prea mult felul de mâncare. Stropiți spanacul fiert cu suc de lămâie și serviți-l ca garnitură la orice fel de mâncare din carne, pasăre sau pește.
Spanac cu usturoi. Rețetă simplă pentru un preparat delicios
Pentru a pregăti felul de mâncare aveți nevoie de 0,7 kg de frunze de spanac, 2 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de usturoi tocat mărunt (6 căței), 2 lingurițe de sare, 3/4 linguriță de piper negru măcinat, 1 lingură (15 g) de unt. De asemenea, veți avea nevoie de lămâie sau chimen.
Din moment ce toate ingredientele sunt pregătite se clătește spanacul în apă rece, astfel încât să fie foarte curat. Uscați-l în uscătorul de salată, lăsând doar câteva picături pe frunze. Încălziți uleiul de măsline într-o cratiță foarte mare sau într-un ceaun și prăjiți usturoiul la foc mediu timp de 1 minut, dar nu trebuie să se rumenească.
Adăugați tot spanacul, sare și piper în cratiță, amestecați cu usturoiul și uleiul, acoperiți și prăjiți timp de 2 minute. Apoi se îndepărtează capacul, se mărește focul și se prăjește spanacul încă un minut, amestecând cu o lingură de lemn până când tot spanacul este prăjit.
Puneți spanacul într-un castron cu spumieră și acoperiți-l cu unt, un strop de suc de lămâie și un strop de sare de mare sau sare grunjoasă. Serviți spanacul fierbinte.
Care este modul corect de a mânca spanac? De ce acesta este benefic pentru organism?
Spanacul se consumă proaspăt, prăjit, la aburi și înăbușit. Frunzele proaspete se adaugă la salate, gustări și sandvișuri. Spanacul se potrivește bine cu carne, pește, ouă, brânză, șuncă, nuci, căpșuni, avocado, rucola, semințe de susan. De asemenea, poate fi folosit în supe, garnituri pentru plăcinte și pizza, smoothie-uri și sucuri.
Spanacul, de exemplu, deține recordul pentru conținutul de carotenoizi (un precursor al vitaminei A). 50 de grame de spanac au o doză zilnică de vitamina A. Este, de asemenea, bogat în vitamina K, care este esențială pentru o calitate ridicată a sângelui și pentru coagularea acestuia, precum și pentru a ajuta la reținerea calciului în oase și la întărirea acestuia.
Trebuie să știi că din cauza conținutului ridicat de acid oxalic, abuzul de spanac cu usturoi poate duce la urolitiază. De asemenea, din cauza conținutului ridicat de vitamina K, persoanele predispuse la tromboză sau care urmează un tratament cu medicamente care reduc coagularea sângelui ar trebui să evite spanacul.