Prima pagină » Lifestyle » Spălarea părului în fiecare zi este rău pentru tine?
Spălarea părului în fiecare zi este rău pentru tine?

Spălarea părului în fiecare zi este rău pentru tine?

25 sept. 2020, 06:00,
în Lifestyle

Se spune că, cu cât vă spălați mai mult, cu atât părul se murdărește mai repede. De fapt: dacă vă spălați părul în fiecare zi, părul dvs. nu va deveni mai murdar. Cât de repede se murdărește părul depinde de vârsta persoanei, de activitatea sistemului hormonal al acesteia, precum și de locul de reședință (mediul joacă un rol important – metropola sau natura din jur) și de alți factori.

Pentru persoanele cu scalp gras, Academia Americană de dermatologie recomandă spălarea părului în fiecare zi.

Nu există „ frecvența spălării părului ” . Părul și pielea capului trebuie spălate de câte ori este necesar. Principalul lucru este să alegeți produsele de îngrijire potrivite. De exemplu, în prezența seboreei lichide (când se secretă mult sebum), ar trebui să selectați șampoane, seruri, balsamuri de păr care stabilizează producția de grăsime.

În fiecare zi, părul este poluat de mediu, din cauza capacului în sezonul rece există un „efect de seră”. Sebul este un teren de reproducere pentru bacterii și chiar ciuperci. Prin urmare, nu te limita la spălarea părului. Concentrează-te asupra sentimentelor tale. Dacă vrei să-ți speli părul, părul tău arată gras, murdar, atunci este timpul să o faci. Îngrijirea zilnică nu va afecta cât de repede se murdăresc părul.

Cum să vă spălați părul în mod corespunzător

Iată ce sfătuiesc experții Academiei Americane de Dermatologie:

  • spălați scalpul cu șampon. Se murdărește cel mai mult datorită secreției de sebum. Dacă spălați doar părul pe toată lungimea, acesta poate deveni plictisitor și mai rigid, iar pielea va rămâne murdară;
  • folosiți un balsam 2 în 1 sau un șampon pentru balsam. După balsam, părul este mai puțin electrificat, arată mai sănătos, mai fin și mai strălucitor;
  • șamponul și balsamul ar trebui să fie potrivite tipului dvs. de păr.

După spălare, puteți aplica o lotiune potrivita pe scalp. Folosiți preparate care le îmbunătățesc aspectul, hrănesc și adaugă strălucire pe toată lungimea părului. Dacă observați că produsul nu este potrivit pentru dvs., schimbați-l.

Produsele de îngrijire sunt selectate individual. Un tricholog sau un coafor experimentat vă vor ajuta să faceți acest lucru. Vă recomand să alegeți produse ecologice, cu o cantitate mică de iritanți, substanțe chimice și produse petroliere (sulfați, parabeni) în compoziție. Scalpul absoarbe diverse substanțe cu ajutorul foliculilor, de aceea sunt preferate remedii naturale cu extracte din plante.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`