Prima pagină » Cancan ultimă oră » Soţul descoperă după 18 ani că soţia lui s-a născut bărbat. Anularea căsătoriei respinsă de judecători
Soţul descoperă după 18 ani că soţia lui s-a născut bărbat. Anularea căsătoriei respinsă de judecători

Soţul descoperă după 18 ani că soţia lui s-a născut bărbat. Anularea căsătoriei respinsă de judecători

24 oct. 2024, 22:16,
Redacția BZI în Cancan ultimă oră

Un italian se afla în proces de divorț, iar în timpul unei verificări ipotecare și cadastrale în cazul separării bărbatul descoperă că soția sa a fost și ea bărbat.

Cazul a fost dezbătut de judecătorii din Livorno, Italia, bărbatul încercând acum să anuleze căsătoria. Judecătorii nu au fost însă de acord, scrie Corriere della Sera.

„Necunoașterea sexului inițial al soției nu corespunde unei erori privind identitatea sau calitățile persoanei”, declară judecătorii.

După 18 ani de casătorie

Bărbatul descoperă după 18 ani de căsătorie că soția sa a fost și ea bărbat. S-a încercat anularea contractului de căsătorie la Tribunalul din Livorno, însă fără reușită. Cazul singular a ajuns pe masa judecătorilor din Livorno în urmă cu câteva luni, iar zilele trecute a fost publicată sentința care neagă anularea căsătoriei cerută de soț, care acum va putea divorța ca în orice alt caz, cu separarea bunurilor comune.

Bărbatul, folosindu-se de un avocat, contestase căsătoria în instanță, invocând articolul 122 din Codul civil, care se referă tocmai la cazurile în care un judecător poate desface legătura matrimonială pe motiv de „violență sau eroare”.

Căsătoria cuplului durase aproximativ 18 ani, din 2003 până în 2021, când au decis să se despartă. De menționat este faptul că la un moment dat, cei doi soți deciseseră să înceapă demersurile pentru adopția unui copil deoarece femeia nu putea avea copii.

Două versiuni contradictorii

Potrivit versiunii date judecătorilor de către bărbat, femeia îi povestise acestuia despre o boală în urma căreia uterul ei a trebuit să fie extirpat, ascunzând astfel schimbarea de sex.

Versiunea femeii spusă judecătorilor a fost cu totul, alta. Soțul ei ar fi fost pe deplin informat, cu mult înainte să se căsătorească și de la începutul relației lor romantice, cu privire la procedurile de rectificare sexuală care o afectaseră cu ani înainte.

Femeia și-a schimbat sexul de la bărbat la femeie, în anul 1992, cu mult înainte ca cei doi să se căsătorească. Potrivit soțului, a fost indus în eroare de omisiunea soției sale cu privire la schimbarea de sex, declarând că dacă ar fi știut mai devreme nu și-ar fi dat consimțământul pentru căsătorie.

Instanțele au însă o altă părere.

„În orice caz, chiar dacă s-ar califica această necunoaștere în termeni de eroare, cererea trebuie totuși respinsă, această omisiune nu poate fi calificată nici ca o eroare cu privire la identitatea persoanei, nici ca o eroare esențială cu privire la calitățile personale ale celuilalt soț”, au declarat judecătorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
26 octombrie 2024
26 octombrie 2024